BACKSTORY

Εθνική: βαθύς ύπνος! - Γιατί λένε… πού είσαι Λεωνίδα…

25-08-2021 | 07:35
Μοιράσου το

Σε ύπνωση βαθιά, περίπου χασμάται το σύστημα στην Εθνική Τράπεζα, τη μεγάλη μας φίλη δηλαδή. Λες και έχει σταματήσει ο χρόνος ένα πράγμα! Πόσο καιρό θα πάρει στον κ. Μυλωνά για παράδειγμα να τελειώσει με την Κύπρο;  Υποχρέωση ακόμη από το business plan της τράπεζας στους θεσμούς.... Φαντάζομαι όσο του πήρε χρονικά  και για την Εθνική Ασφαλιστική με τα γνωστά και πολύ επιτυχή για την τράπεζα αποτελέσματα όσον αφορά την τιμή πώλησης. 

Κι αν δεν ήταν λοιπόν ο Λεωνιδας Φραγκιαδάκης που ως treasurer καταλάβαινε και οργάνωσε την ιστορία Titlos για να έχει η κέρδη η τράπεζα,  σήμερα τα πράγματα θα ήταν αλλού για αλλού μου λένε στελέχη από μέσα που ανησυχούν… Ένα Frontier επέδειξε... και γι' αυτό έβγαλε την ψυχή του Υπουργείου. Έχουν να το λένε οι υπηρεσίες....

Με εξαίρεση το corporate, το μαγαζί χάνει συνεχώς μερίδια αγοράς γιατί όταν πηγαίνεις με τον αυτόματο ενώ όλοι οι άλλοι ανταγωνίζονται σκληρά  στους ελιγμούς αυτά συμβαίνουν. Η Εθνική έχει αποκτήσει ειδικότητα στο πετσόκομα και τις προμήθειες. Εφαρμοσμένα μαθηματικά όπως έχουμε πει. Μόνον που λείπει η έμπνευση.  Στη μεν πρώτη εκδοχή φεύγουν υπάλληλοι συγχωνεύονται διευθύνσεις και προάγεται το outsourcing στη δε δεύτερη να μη σου τύχει να συνδιαλλαγείς για κάτι περισσότερο από έμβασμα με την τράπεζα γιατί θα τρίβεις τα μάτια σου όταν αντιληφθείς το κόστος.

Μάλιστα τόσο πολύ είναι η ζέση της διοίκησης να περικόψει κόστος- χωρίς να μπορεί να ενισχύσει εργασίες- που διαπραγματεύτηκε σκληρά σε ότι αφορά την πώληση του Frontier να μεταφερθούν στον servicer υπάλληλοι που ασχολούνται με τα κόκκινα δάνεια. Και επειδή δύσκολα ένας εθνικάριος θα καταλήξει σε εταιρία servicer η τελευταία θα καλύψει το κόστος της εθελουσίας 150 ατόμων βάση συμφωνίας πάντα.

Και όσον αφορά το ψηφιακό γίγνεσθαι της τράπεζας, μια βόλτα στις πλατφόρμες της γειτονιάς αρκεί για να πείσει ποιος ξέρει το ψηφιακό παιχνίδι και ποιος όχι. Ε και την Εθνική δεν την κατατάσσεις στην πρώτη κατηγορία.

Τέλος  για να συμπληρώσω την εικόνα, φιλόδοξα στελέχη όλο και βγάζουν το ποδαράκι τους έξω από τον κύκλο να πουν εδώ είμαστε και επιχειρούν να ψελλίσουν λόγο σε κανένα συνέδριο ή καμία δήλωση σε τίποτα εξειδικευμένα έντυπα τόσο όσο, παρατηρώντας την απραξία της διοίκησης την οποία και μεταφέρουν με πολύ προσοχή προς τα έξω. Το Covid όμως τους περιόρισε τούτη τη δραστηριότητα.

Kατά τα λοιπά αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα της Alpha Bank και στο τέλος του μήνα εκείνα της Eurobank. Mετά θα αποφασιστούν αν θα μετέχουν οι ελληνικές τράπεζες σε road shows και που.

Eχουν αρχίσει οι έριδες για τους πλειστηριασμούς. Οι τράπεζες προσπαθούν να τους κάνουν όσο πιο εύκολους γίνονται. Η αλλαγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας επιχειρείται να προβλέπει πως στο δεύτερο και τρίτο πλειστηριασμό η πτώση της τιμής θα είναι αυτοματοποιημένη και δεν θα αποφασίζεται από το δικαστήριο. Τούτο σημαίνει πως η τράπεζα μπορεί να ορίζει την τιμή τόσο όσο η έκπτωση να μην μεταβάλει αισθητά το τίμημα από τα αναγραφόμενα στα βιβλία της.

Εν τω μεταξύ οι δικηγορικοί σύλλογοι και συγκεκριμένα η συντονιστική τους επιτροπή, αποφάσισε να εισηγηθεί στην ολομέλεια την παράταση της αποχής των δικηγόρων μέχρι 30.11.2021 από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών, όπως ορίζονται με το ν. 4738/2020, σύμφωνα με το ειδικότερο πλαίσιο που έχει καθοριστεί, λαμβανομένου υπόψη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί ο προβλεπόμενος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης, δεν έχει θεσπιστεί δια νόμου δεοντολογικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και δεν έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί, δεδομένης της ιδιαίτερα αρνητικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.