BACKSTORY

Ισολογισμοί που βγάζουν μάτια, σορτάκηδες που θα καούν

05-05-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Aκάλυπτοι θα μείνουν όσοι θα πραγματοποιήσουν ανοιχτές πωλήσεις μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς με δεδομένο πως η διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου δεν πρόκειται να εγκρίνει την εισαγωγή των νέων μετοχών της Πειραιώς Holdings πριν από την Πέμπτη.
Έτσι οι αρχές καλού κακού μια προειδοποίηση την απευθύνουν. Η Επιτροπή του ΧΑ θα ανακοινώσει και την ημέρα εισαγωγής των μετοχών και, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει η Κεφαλαιαγορά, δεν μπορεί να υπάρξει διασφάλιση του επενδυτή ότι οι μετοχές που θα προέλθουν από οριστική κατανομή των δικαιωμάτων εγγραφής θα είναι διαθέσιμες για τυχόν διακανονισμό ανοιχτής πώλησης ο οποίος έγινε πριν την Πέμπτη. Επομένως προσοχή, προσοχή.

Μέσα στις αλλαγές που συντελέστηκαν στο δ.σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής- έως ότου ολοκληρωθεί η εξαγορά γιατί μετά δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο- την εξής μια συγκρατήστε: Αυτήν του Γιάννη Πετσαλάκη του εκπροσώπου των εργαζομένων. Και γιατί έχει τόση σημασία; Μα γιατί ο Γιάννης Πετσαλάκης δεν έφυγε ασφαλώς εκουσίως. Aκούμε μάλιστα πως έφυγε παρά τις περί του αντιθέτου προηγούμενες διαβεβαιώσεις του CEO της ασφαλιστικής- ο οποίος θα μείνει και με τη νέα κατάσταση- μιας και ο καινούριος μέτοχος έψαγε έψαξε, και άλλον Σταύρο δε βρήκε. Εμ πως να βρει; Εσπασε μετά το καλούπι!

Όμως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων έμαθα πως δεν το καλοπήρε το διαζύγιο μιας και όλα τα προηγούμενα χρόνια μια άτυπη "συνδιοίκηση" πες το κι έτσι, το μαγαζί την είχε.......Και επειδή ο κ. εκπρόσωπος μόνον τυχαίος δεν είναι και τις δικαιολογίες του CEO πως ο τελευταίος αιφνιδιάστηκε δεν τις "αγόρασε" όλο και κάτι θάματα μπορεί να δούν το φως της δημοσιότητας! Γιατί όπως έχει αποδείξει η θρησκευτική ιστορία, θάματα γίνονται.... Τώρα σε ότι αφορά τα θέματα και τα θάματα του active προέδρου της εταιρίας να τα πιάσουμε μιαν άλλη φορά, μη σας κουράσουμε σήμερα πρώτη μέρα επιστροφής στη δουλειά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ισολογισμός της ΙΝΤΕΡΤΕΚ όπου βλέπει κάποιος το κουβάρι των συναλλαγών της τα προηγούμενα έτη με τις εταιρίες του βασικού της μετόχου κ. Δημήτρη Κοντομηνά. Πέρα από τα μαλλιά κουβάρια πάντως το συμπέρασμα είναι ότι χάθηκαν χρήματα για την εισηγμένη που έχει ας μην ξεχνάμε και μετόχους μειοψηφίας οι οποίοι μπήκαν στο καναβάτζο από αυτά τα πάρε δώσε. Διαβάζουμε λοιπόν στον ισολογισμό για ένα δανειακό υπόλοιπο που έχει στα βιβλία της η ΙΝΤΕΡΤΕΚ με την ΚΒ. ΙMPULS HELLAS A.E. (παλιά θυγατρική της εισηγμένης) που αφορά αφορά ποσό δανείου το οποίο είχε δοθεί από την ΙΝΤΕΡΤΕΚ στην τέως θυγατρική, βάσει σύμβασης (!!! Τα θαυμαστικά είναι δικά μας) ύψους € 569 χιλ.

«Επί του παραπάνω ποσού έχει σχηματιστεί ισόποση πρόβλεψη απομείωσης από την χρήση του 2019», αυτά όχι απλώς γίνονταν αλλά καταγράφονταν και στις οικονομικές καταστάσεις. Και ενώ έτσι είχαν τα πράγματα δεν υπήρξε κανείς που να καλέσει τον ορκωτό και αν όχι να του τραβήξει τ' αφτί αλλά βρε αδελφέ να τον ρωτήσει τι ακριβώς γίνεται με τον ισολογισμό της εταιρίας. Τότε ωστόσο οι αρχές συμπεριλαμβανομένης και της Κεφαλαιαγοράς πατούσαν stop όταν ανακαλύπτονταν θέματα τέτοια που να αφορούν άνδρες - επιχειρηματίες όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Χειρότερα φαντάζουν τα πράγματα με την Master Link. Διαβάζουμε στον ισολογισμό ότι «Στο λογαριασμό «χρεώστες διάφοροι» περιλαμβάνεται απαίτηση της ΙΝΤΕΡΤΕΚ από την εταιρία Masterlink, συνολικού ύψους € 192 χιλ., η οποία αφορά αποζημίωση απωλεσθέντων εμπορευμάτων βάσει αγωγής η οποία εκδικάστηκε τον Μάρτιο του 2017 και εν συνεχεία αυταπαγγέλτως επαναπροσδιορίστηκε να συζητηθεί για δικάσιμο τον Δεκέμβριο του 2019. Επί αυτής εκδόθηκε η υπ’ αρ. 12068/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικίου Αθηνών η οποία έκανε δεκτή την αγωγή της Εταιρείας ΙΝΤΕΡΤΕΚ». Και μετά stop. Η μικρή λεπτομέρεια είναι ότι η Master Link τελεί υπό εκκαθάριση και έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό από τότε που ξεκίνησε να υπάρχει το ΓΕΜΗ. Τι να πει κανείς εν προκειμένω για τον έλεγχο της Grant Thornton. Chapeau στον πρόεδρο Νίκο Καραμούζη που αρθρογραφεί αδιαλείπτως υπέρ της διαφάνειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:37

Οι Ουκρανοί έπληξαν ρωσικούς στόχους ενεργειακού ενδιαφέροντος

13:32

Ερευνητική αποστολή Ελλήνων επιστημόνων αποκαλύπτει το παρελθόν της Ερυθράς Θάλασσας

13:27

Ρωσία: Κατέλαβε ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία

13:18

Αίγυπτος: Πρόταση για τη σύσταση ενοποιημένου μηχανισμού αγορών έκτακτης ανάγκης για πετρέλαιο - φυσικό αέριο

13:00

Κερδίζουν έδαφος τα «πακέτα» ρεύματος & τηλεπικοινωνιών – Οφέλη για τους καταναλωτές

12:47

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Aποφασιστικότητα να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις

12:30

Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες

12:17

Επ' αόριστον κινητοποιήσεις ξεκινούν οι αυτοκινητιστές στις 21/12 - Ζητούν άμεση συνάντηση με την κυβέρνηση

12:07

ΕνΔΕ: Ζητάει από την Πολιτεία μέτρα για να ανακτηθεί η κοινωνική εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

12:01

BrainReGain: Η Ελλάδα ξανακερδίζει τα παιδιά της

11:55

Η νέα εποχή στο Δημόσιο: Αποτελεσματικότητα και διαφάνεια μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους

11:48

Τσιάρας: Η προσχηματική άρνηση στον διάλογο δεν συνεισφέρει στην επίλυση των αγροτικών προβλημάτων

11:42

Αυστραλία: Τρομοκρατικό χτύπημα με 12 νεκρούς στην παραλία Μπόνταϊ

11:32

Τραμπ: Οι Ρεπουμπλικάνοι ενδέχεται να χάσουν τις ενδιάμεσες εκλογές

11:25

Υπ. Άμυνας: Σημαντικές οι αυξήσεις για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με το νέο μισθολόγιο

11:20

Κοντογεώργης για αγρότες: Η αποχή από το διάλογο και οι ακραίες κινητοποιήσεις δεν είναι παραγωγικές

11:15

Έξι μοναδικά ταξίδια για συλλέκτες εμπειριών

11:08

Αντέχουν οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές εξαγωγές στους δασμούς Τραμπ – Αυξάνονται οι εισαγωγές από Κίνα

10:56

Αυτοψία Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη σε ελέγχους της τροχαίας για κατανάλωση αλκοόλ

10:39

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Δεν γίνεται διάλογος με τελεσίγραφα - Eξετάζεται μία επιπλέον δέσμη μέτρων ενίσχυσης

10:31

Γερμανία: Σύλληψη πέντε υπόπτων για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας

10:21

Ελληνικά ομόλογα «ψηφίζουν» οι διεθνείς οίκοι και το 2026

09:57

Μετρό: Προτεραιότητα η επέκταση προς Γλυφάδα λόγω της ανάπλασης του Ελληνικού

09:33

Σταθερά αναμένονται τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026 - Καλό νέο για τους δανειολήπτες

09:21

ΗΠΑ: Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλου στο πανεπιστήμιο Brown

09:05

Politico: Το «παγερό» κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις πλέον δεν κρύβεται

08:36

Τι περιμένει την οικονομία της Ευρωζώνης το 2026

08:28

Ενεργειακή Φτώχεια: Το κρυφό κοινωνικό κόστος πίσω από το φως και τη θέρμανση

08:17

Αγγελίες εργασίας: Ποιες ειδικότητες έχει ανάγκη η ελληνική αγορά και ποιες αναζητά η Ευρώπη - Πως «φιλτράρονται» τα βιογραφικά

08:10

Στον εορταστικό τζίρο ποντάρει το λιανεμπόριο – Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα