BACKSTORY

Ισολογισμοί που βγάζουν μάτια, σορτάκηδες που θα καούν

05-05-2021 | 07:33
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Aκάλυπτοι θα μείνουν όσοι θα πραγματοποιήσουν ανοιχτές πωλήσεις μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς με δεδομένο πως η διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου δεν πρόκειται να εγκρίνει την εισαγωγή των νέων μετοχών της Πειραιώς Holdings πριν από την Πέμπτη.
Έτσι οι αρχές καλού κακού μια προειδοποίηση την απευθύνουν. Η Επιτροπή του ΧΑ θα ανακοινώσει και την ημέρα εισαγωγής των μετοχών και, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει η Κεφαλαιαγορά, δεν μπορεί να υπάρξει διασφάλιση του επενδυτή ότι οι μετοχές που θα προέλθουν από οριστική κατανομή των δικαιωμάτων εγγραφής θα είναι διαθέσιμες για τυχόν διακανονισμό ανοιχτής πώλησης ο οποίος έγινε πριν την Πέμπτη. Επομένως προσοχή, προσοχή.

Μέσα στις αλλαγές που συντελέστηκαν στο δ.σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής- έως ότου ολοκληρωθεί η εξαγορά γιατί μετά δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο- την εξής μια συγκρατήστε: Αυτήν του Γιάννη Πετσαλάκη του εκπροσώπου των εργαζομένων. Και γιατί έχει τόση σημασία; Μα γιατί ο Γιάννης Πετσαλάκης δεν έφυγε ασφαλώς εκουσίως. Aκούμε μάλιστα πως έφυγε παρά τις περί του αντιθέτου προηγούμενες διαβεβαιώσεις του CEO της ασφαλιστικής- ο οποίος θα μείνει και με τη νέα κατάσταση- μιας και ο καινούριος μέτοχος έψαγε έψαξε, και άλλον Σταύρο δε βρήκε. Εμ πως να βρει; Εσπασε μετά το καλούπι!

Όμως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων έμαθα πως δεν το καλοπήρε το διαζύγιο μιας και όλα τα προηγούμενα χρόνια μια άτυπη "συνδιοίκηση" πες το κι έτσι, το μαγαζί την είχε.......Και επειδή ο κ. εκπρόσωπος μόνον τυχαίος δεν είναι και τις δικαιολογίες του CEO πως ο τελευταίος αιφνιδιάστηκε δεν τις "αγόρασε" όλο και κάτι θάματα μπορεί να δούν το φως της δημοσιότητας! Γιατί όπως έχει αποδείξει η θρησκευτική ιστορία, θάματα γίνονται.... Τώρα σε ότι αφορά τα θέματα και τα θάματα του active προέδρου της εταιρίας να τα πιάσουμε μιαν άλλη φορά, μη σας κουράσουμε σήμερα πρώτη μέρα επιστροφής στη δουλειά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ισολογισμός της ΙΝΤΕΡΤΕΚ όπου βλέπει κάποιος το κουβάρι των συναλλαγών της τα προηγούμενα έτη με τις εταιρίες του βασικού της μετόχου κ. Δημήτρη Κοντομηνά. Πέρα από τα μαλλιά κουβάρια πάντως το συμπέρασμα είναι ότι χάθηκαν χρήματα για την εισηγμένη που έχει ας μην ξεχνάμε και μετόχους μειοψηφίας οι οποίοι μπήκαν στο καναβάτζο από αυτά τα πάρε δώσε. Διαβάζουμε λοιπόν στον ισολογισμό για ένα δανειακό υπόλοιπο που έχει στα βιβλία της η ΙΝΤΕΡΤΕΚ με την ΚΒ. ΙMPULS HELLAS A.E. (παλιά θυγατρική της εισηγμένης) που αφορά αφορά ποσό δανείου το οποίο είχε δοθεί από την ΙΝΤΕΡΤΕΚ στην τέως θυγατρική, βάσει σύμβασης (!!! Τα θαυμαστικά είναι δικά μας) ύψους € 569 χιλ.

«Επί του παραπάνω ποσού έχει σχηματιστεί ισόποση πρόβλεψη απομείωσης από την χρήση του 2019», αυτά όχι απλώς γίνονταν αλλά καταγράφονταν και στις οικονομικές καταστάσεις. Και ενώ έτσι είχαν τα πράγματα δεν υπήρξε κανείς που να καλέσει τον ορκωτό και αν όχι να του τραβήξει τ' αφτί αλλά βρε αδελφέ να τον ρωτήσει τι ακριβώς γίνεται με τον ισολογισμό της εταιρίας. Τότε ωστόσο οι αρχές συμπεριλαμβανομένης και της Κεφαλαιαγοράς πατούσαν stop όταν ανακαλύπτονταν θέματα τέτοια που να αφορούν άνδρες - επιχειρηματίες όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Χειρότερα φαντάζουν τα πράγματα με την Master Link. Διαβάζουμε στον ισολογισμό ότι «Στο λογαριασμό «χρεώστες διάφοροι» περιλαμβάνεται απαίτηση της ΙΝΤΕΡΤΕΚ από την εταιρία Masterlink, συνολικού ύψους € 192 χιλ., η οποία αφορά αποζημίωση απωλεσθέντων εμπορευμάτων βάσει αγωγής η οποία εκδικάστηκε τον Μάρτιο του 2017 και εν συνεχεία αυταπαγγέλτως επαναπροσδιορίστηκε να συζητηθεί για δικάσιμο τον Δεκέμβριο του 2019. Επί αυτής εκδόθηκε η υπ’ αρ. 12068/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικίου Αθηνών η οποία έκανε δεκτή την αγωγή της Εταιρείας ΙΝΤΕΡΤΕΚ». Και μετά stop. Η μικρή λεπτομέρεια είναι ότι η Master Link τελεί υπό εκκαθάριση και έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό από τότε που ξεκίνησε να υπάρχει το ΓΕΜΗ. Τι να πει κανείς εν προκειμένω για τον έλεγχο της Grant Thornton. Chapeau στον πρόεδρο Νίκο Καραμούζη που αρθρογραφεί αδιαλείπτως υπέρ της διαφάνειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:30

Alpha Trust - Ανδρομέδα: Στα 1,75 εκατ. τα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο του 2024

10:25

Κακάο, λάδι, σιτηρά, κρεμμύδια, πορτοκάλια: Καλώς ήλθατε στη νέα διατροφική πραγματικότητα

10:23

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 30ετές ομόλογο

10:17

Prodea: Αύξηση εσόδων από μισθώματα κατά 10,3% για το 2023

09:57

Eurobank: Ξεπέρασε τα 1,4 δισ. η ζήτηση για το ομόλογο - Υπερκαλύφθηκε πάνω από 2 φορές

09:44

Πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

09:40

Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Η Γερουσία των ΗΠΑ εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ

09:30

Η ορμή των «ταύρων» μπορεί να οδηγήσει υψηλότερα το Χρηματιστήριο

09:25

Σαράντης: Ισχυρή ανάπτυξη το α' τρίμηνο - Αύξηση πωλήσεων κατά 29,7%

09:22

Κορκίδης: Το Πάσχα θα φέρει «ανάσταση» στην ελληνική αγορά

09:16

Κομισιόν: Έχει κάνει βήματα η Ελλάδα – Τι μένει να γίνει και οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις  

09:05

Γκιουλέρ για ΜΟΕ με Ελλάδα: «Γίνεται με αμοιβαία καλή θέληση»

08:47

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ εγκρίνει την περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία

08:42

ΗΠΑ: Εντείνονται οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια υπέρ των Παλαιστινίων

08:34

Πώς μπορούμε να μειώσουμε τα ψηφιακά μας απόβλητα

08:25

Ξεκινά σήμερα το «Καλάθι του Πάσχα» - Οι προσδοκίες της αγοράς

08:08

Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο ΕΕΕ): Οικονομία 45% τον φετινό χειμώνα για τα νοικοκυριά με αέριο

08:02

Ideal Holdings: «Κοιτάζει» νέους στόχους εξαγοράς με «δύναμη πυρός» 200 εκατ. ευρώ

07:57

Κατέβασαν ρυθμούς οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τον Μάρτιο

07:50

«Κυκλική ανεργία»: Η μείωσή της τροφοδοτεί την «ανεργία τριβής» - Γιατί επηρεάζονται οι τριετίες

07:44

ΙΟΒΕ: Τα μνημόνια αύξησαν τις ανισότητες – Το 20% των φτωχότερων έχασε τα 3/4 του εισοδήματός του

07:41

Γ. Περιστέρης - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τι συμβαίνει με ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και παραχωρήσεις – Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έργων

07:35

Τέλη κυκλοφορίας: «Κουρεύονται» τα πρόστιμα – Έρχονται τα τέλη με το μήνα

07:28

Εξάρχου – Intrakat: «Βλέπει» ψηλότερη ανάπτυξη, περιθώριο κέρδους 10%, συμβάσεις 7 δισ. - Η Ρουμανία και οι Παραχωρήσεις

07:25

POS: Ακόμη και μηδενικές χρεώσεις φέρνει η ένταση του ανταγωνισμού – Λαϊκές, ταξί και ψιλικά στη νομοθετική ρύθμιση

07:18

Οι πιθανότεροι για ευρωβουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση - Στους 17-20 και το Insta ποντάρει ο Στέφανος - Στον Εθνάρχη η ΝΔ  

07:16

Διακοπές στο κινηματογραφικό σετ του Bridgerton: Ένα νέο ταξίδι σας μεταφέρει εκεί όπου γυρίζεται η σειρά

07:15

Πάνω από 1.200 νέα φάρμακα έλαβαν «πράσινο φως» στην Ελλάδα σε μία τετραετία – Τι αλλάζει από το 2025

07:07

Τέλος πρώτης φάσης για τα MREL – Έρχονται και άλλα deals – Οι τρεις πυλώνες της Intrakat

23:57

Γαλλία: Ακροδεξιός δήμαρχος θεσπίζει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για παιδιά κάτω των 13