BACKSTORY

Ισολογισμοί που βγάζουν μάτια, σορτάκηδες που θα καούν

05-05-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Aκάλυπτοι θα μείνουν όσοι θα πραγματοποιήσουν ανοιχτές πωλήσεις μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς με δεδομένο πως η διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου δεν πρόκειται να εγκρίνει την εισαγωγή των νέων μετοχών της Πειραιώς Holdings πριν από την Πέμπτη.
Έτσι οι αρχές καλού κακού μια προειδοποίηση την απευθύνουν. Η Επιτροπή του ΧΑ θα ανακοινώσει και την ημέρα εισαγωγής των μετοχών και, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει η Κεφαλαιαγορά, δεν μπορεί να υπάρξει διασφάλιση του επενδυτή ότι οι μετοχές που θα προέλθουν από οριστική κατανομή των δικαιωμάτων εγγραφής θα είναι διαθέσιμες για τυχόν διακανονισμό ανοιχτής πώλησης ο οποίος έγινε πριν την Πέμπτη. Επομένως προσοχή, προσοχή.

Μέσα στις αλλαγές που συντελέστηκαν στο δ.σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής- έως ότου ολοκληρωθεί η εξαγορά γιατί μετά δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο- την εξής μια συγκρατήστε: Αυτήν του Γιάννη Πετσαλάκη του εκπροσώπου των εργαζομένων. Και γιατί έχει τόση σημασία; Μα γιατί ο Γιάννης Πετσαλάκης δεν έφυγε ασφαλώς εκουσίως. Aκούμε μάλιστα πως έφυγε παρά τις περί του αντιθέτου προηγούμενες διαβεβαιώσεις του CEO της ασφαλιστικής- ο οποίος θα μείνει και με τη νέα κατάσταση- μιας και ο καινούριος μέτοχος έψαγε έψαξε, και άλλον Σταύρο δε βρήκε. Εμ πως να βρει; Εσπασε μετά το καλούπι!

Όμως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων έμαθα πως δεν το καλοπήρε το διαζύγιο μιας και όλα τα προηγούμενα χρόνια μια άτυπη "συνδιοίκηση" πες το κι έτσι, το μαγαζί την είχε.......Και επειδή ο κ. εκπρόσωπος μόνον τυχαίος δεν είναι και τις δικαιολογίες του CEO πως ο τελευταίος αιφνιδιάστηκε δεν τις "αγόρασε" όλο και κάτι θάματα μπορεί να δούν το φως της δημοσιότητας! Γιατί όπως έχει αποδείξει η θρησκευτική ιστορία, θάματα γίνονται.... Τώρα σε ότι αφορά τα θέματα και τα θάματα του active προέδρου της εταιρίας να τα πιάσουμε μιαν άλλη φορά, μη σας κουράσουμε σήμερα πρώτη μέρα επιστροφής στη δουλειά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ισολογισμός της ΙΝΤΕΡΤΕΚ όπου βλέπει κάποιος το κουβάρι των συναλλαγών της τα προηγούμενα έτη με τις εταιρίες του βασικού της μετόχου κ. Δημήτρη Κοντομηνά. Πέρα από τα μαλλιά κουβάρια πάντως το συμπέρασμα είναι ότι χάθηκαν χρήματα για την εισηγμένη που έχει ας μην ξεχνάμε και μετόχους μειοψηφίας οι οποίοι μπήκαν στο καναβάτζο από αυτά τα πάρε δώσε. Διαβάζουμε λοιπόν στον ισολογισμό για ένα δανειακό υπόλοιπο που έχει στα βιβλία της η ΙΝΤΕΡΤΕΚ με την ΚΒ. ΙMPULS HELLAS A.E. (παλιά θυγατρική της εισηγμένης) που αφορά αφορά ποσό δανείου το οποίο είχε δοθεί από την ΙΝΤΕΡΤΕΚ στην τέως θυγατρική, βάσει σύμβασης (!!! Τα θαυμαστικά είναι δικά μας) ύψους € 569 χιλ.

«Επί του παραπάνω ποσού έχει σχηματιστεί ισόποση πρόβλεψη απομείωσης από την χρήση του 2019», αυτά όχι απλώς γίνονταν αλλά καταγράφονταν και στις οικονομικές καταστάσεις. Και ενώ έτσι είχαν τα πράγματα δεν υπήρξε κανείς που να καλέσει τον ορκωτό και αν όχι να του τραβήξει τ' αφτί αλλά βρε αδελφέ να τον ρωτήσει τι ακριβώς γίνεται με τον ισολογισμό της εταιρίας. Τότε ωστόσο οι αρχές συμπεριλαμβανομένης και της Κεφαλαιαγοράς πατούσαν stop όταν ανακαλύπτονταν θέματα τέτοια που να αφορούν άνδρες - επιχειρηματίες όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Χειρότερα φαντάζουν τα πράγματα με την Master Link. Διαβάζουμε στον ισολογισμό ότι «Στο λογαριασμό «χρεώστες διάφοροι» περιλαμβάνεται απαίτηση της ΙΝΤΕΡΤΕΚ από την εταιρία Masterlink, συνολικού ύψους € 192 χιλ., η οποία αφορά αποζημίωση απωλεσθέντων εμπορευμάτων βάσει αγωγής η οποία εκδικάστηκε τον Μάρτιο του 2017 και εν συνεχεία αυταπαγγέλτως επαναπροσδιορίστηκε να συζητηθεί για δικάσιμο τον Δεκέμβριο του 2019. Επί αυτής εκδόθηκε η υπ’ αρ. 12068/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικίου Αθηνών η οποία έκανε δεκτή την αγωγή της Εταιρείας ΙΝΤΕΡΤΕΚ». Και μετά stop. Η μικρή λεπτομέρεια είναι ότι η Master Link τελεί υπό εκκαθάριση και έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό από τότε που ξεκίνησε να υπάρχει το ΓΕΜΗ. Τι να πει κανείς εν προκειμένω για τον έλεγχο της Grant Thornton. Chapeau στον πρόεδρο Νίκο Καραμούζη που αρθρογραφεί αδιαλείπτως υπέρ της διαφάνειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:35

Τουρκία: Στέλνει F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου

15:25

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

15:11

Κοντογεώργης για κρίση στο Ιράν: Εφόσον χρειαστεί, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει πολίτες και οικονομία

15:00

Πόσο αντέχει η ελληνική οικονομία: Αποθέματα - Τουρισμός - Ναυτιλία

14:59

ΕΚΤ: Η Μέση Ανατολή φέρνει ξανά τον πληθωρισμό στο προσκήνιο για την κεντρική τράπεζα

14:25

Δίκτυα, οικονομία, ασφάλεια, γεωπολιτική: Η δύναμη του mobile στη νέα παγκόσμια τάξη

14:19

Κικίλιας: Αισθανόμαστε υπερήφανοι βλέποντας ελληνικές δυνάμεις να προασπίζουν την ασφάλεια της Κύπρου

13:58

Τραμπ: Το Ιράν από νταής έχει μετατραπεί στον ηττημένο της περιοχής - Θα χτυπηθεί πολύ σκληρά

13:32

Ανάχωμα ΥΠΑΑΤ - ΕΛΑΣ στην εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων - Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων

13:22

Επεμβατική Ακτινολογία: Πάνω από 50% λιγότερα ογκολογικά χειρουργεία

12:57

Ινδία: Ξεκίνησαν οι αυξήσεις στις τιμές του υγροποιημένου αερίου πετρελαίου λόγω Μέσης Ανατολής

12:43

Σημαντική πτώση στα θανατηφόρα τροχαία στην Αττική λόγω του νέου ΚΟΚ

12:35

Παπαστεργίου: Το gov.gr περνά πλέον στην επόμενη πενταετία με το έργο του CRM

12:29

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι περιμένουν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Στενό του Χορμούζ

12:17

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι έπληξε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο

12:00

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε νεόδμητες και παλαιότερες κατοικίες την περίοδο 2017-2025

11:47

Μπέσεντ: Η Ουάσινγκτον εξετάζει την άρση των κυρώσεων σε περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο

11:40

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στα 10 δισ. το «κόστος» του πολέμου

11:33

Το 61% των θυμάτων από πλημμύρες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο είναι άνδρες

11:27

Ανδρουλάκης: Η ειρήνευση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από διπλωματία, συνεννόηση και σεβασμό του διεθνούς δικαίου

11:10

Πεζεσκιάν: Όνειρο που θα πάρουν στον τάφο τους η παράδοση του Ιράν

10:50

Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Ο ρόλος του Δημοσίου και το νέο οικοσύστημα εταιρειών και καινοτομίας

10:29

Σε «αδράνεια» η ναυσιπλοΐα στον Περσικό – Εκτίναξη ναύλων και ασφαλίστρων

10:20

Emirates: Ανακοινώνει ότι θα αποκαταστήσει τις πτήσεις της προς και από το Ντουμπάι

10:03

NBC: Ο Τραμπ έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον για ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν

09:46

ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων απ' τη Μέση Ανατολή

09:39

Ουκρανία: Επτά νεκροί σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο

09:21

6 χωριά κοντά στη Θεσσαλονίκη για ανοιξιάτικες αποδράσεις

09:14

Bloomberg: Δεν υπάρχει λύση στο Ιράν χωρίς κίνδυνο χάους

09:12

ΗΠΑ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μίσιγκαν