Lamda - Ελληνικό: Ποσά έως 900 εκατ. ευρώ στα «ταμεία» έως το τέλος 2023 – Sold out οι κατοικίες, ενδιαφέρον για τα Malls

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda - Ελληνικό: Ποσά έως 900 εκατ. ευρώ στα «ταμεία» έως το τέλος 2023 – Sold out οι κατοικίες, ενδιαφέρον για τα Malls
Συνολικά οι φετινές εισπράξεις από τις πωλήσεις των κατοικιών και τις επιμέρους συμφωνίες με έτερους επενδυτές μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ και αναμένεται να «κλείσουν» έως το τέλος του έτους στα 900 εκατ. ευρώ. Προχωρούν οι μισθώσεις για τα Malls. Τι είπε η διοίκηση της Lamda σε αναλυτές.

Επιπλέον ποσό 300 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα εισρεύσει στα «ταμεία» της Lamda Development έως το τέλος του 2023 και όσο προχωρούν τα έργα στο Ελληνικό που «ξεκλειδώνουν» επιπλέον ροές μετρητών. Οι πωλήσεις ειδικά των κατοικιών αλλά και οι μισθώσεις στους εμπορικούς χώρους «ξεπερνούν τις αρχικές μας προσδοκίες», όπως ανέφερε χθες η διοίκηση σε αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους. Συνολικά οι φετινές εισπράξεις από τις πωλήσεις των κατοικιών και τις επιμέρους συμφωνίες με έτερους επενδυτές μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ και αναμένεται να «κλείσουν» έως το τέλος του έτους στα 900 εκατ. ευρώ.

Sold out ο οικιστικός τομέας

«Ήδη οι τρείς πρώτες οικιστικές αναπτύξεις στο παράκτιο μέτωπο είναι …sold out, γεγονός το οποίο βλέπουμε ήδη ότι δημιουργεί θετικό momentum για τις υπόλοιπες κατοικίες που έχουν βγει στην αγορά, ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Απόστολος Ζαφόλιας από τη θέση του επικεφαλής Στρατηγικής και Επενδυτικών Σχέσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέραμε και χτες, σε σχέση με το νέο Πύργο 50 μέτρων και 12 ορόφων που βγήκε τον περασμένο Ιούλιο στην αγορά (σ.σ. η τέταρτη οικιστική ανάπτυξη) και φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Bjarke Ingels Group -BIG, τα διαμερίσματα ανέρχονται συνολικά σε 88 και διαθέτουν διάφορες τυπολογίες (από περίπου 70 τ.μ. έως 350 τ.μ.). Αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των εν λόγω διαμερισμάτων, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών «σχεδόν για το ήμισυ», όπως ανέφερε ο κ. Ζαφόλιας και συγκεκριμένα, για 12 διαμερίσματα από τα 25 διαμερίσματα που έχουν διατεθεί, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας αναμένεται να ξεκινήσει το α’ τρίμηνο 2024, κατά την οποία θα εισπράττεται 20% του συνολικού τιμήματος εκάστης).

Από τις τρείς υπόλοιπες οικιστικές περιοχές που ήταν και οι πρώτες που βγήκαν στην αγορά (Riviera Tower με 171 κατοικίες, Cove Residences με 115 κατοικίες και Cove Villas με τα 28 οικόπεδα) η συνολική αξία των πωλήσεων εκτιμάται στα 1,118 δισ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη πουληθεί το σύνολο των κατοικιών με μόλις 22 μονάδες να είναι στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Ήδη, οι συνολικές εισπράξεις από όλες τις οικιστικές αναπτύξεις αντιστοιχούν σε 311 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα, με την επόμενη, δεύτερη κατασκευαστική φάση για τον Πύργο Κατοικιών που αποτελεί και το επόμενο μεγάλο κατασκευαστικό ορόσημο, θα «ξεκλειδώσουν» επιπλέον εισπράξεις 90 εκατ. ευρώ πριν το τέλος του έτους.

Πώς πάνε οι προμισθώσεις για τα malls

Σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα, όπως ανέφερε ο κ. Ζαφόλιας, πάνω από τις προσδοκίες κινούνται και οι μισθώσεις στις εμπορικές αναπτύξεις του έργου, όπου για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, το Vouliagmenis Mall, έχουν ήδη υπογραφεί/συμφωνηθεί προκαταρκτικοί όροι Heads of Terms (HoT) για 57% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας με την υπογραφή των συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας να αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του 2023. Οσον αφορά τη δεύτερη εμπορική ανάπτυξη για το Riviera Galleria έχουν ήδη υπογραφεί/συμφωνηθεί οι όροι (HoT) για το 36% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, ενώ και στην περίπτωση αυτή η υπογραφή των συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας θα ξεκινήσει από τα τέλη του 2023 και μετά «τρία χρόνια πριν τη λειτουργία τους γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την ψήφο εμπιστοσύνης από την αγορά και το ισχυρό αποτύπωμα του ομίλου στον τομέα των εμπορικών κέντρων».

Το χρονοδιάγραμμα στις υποδομές Ελληνικού

Με βάση το χρονοδιάγραμμα προχωρούν και οι υποδομές στην έκταση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση στους αναλυτές. Ενδεικτικά, σε σχέση με την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, έχει ήδη ολοκληρωθεί περίπου 70% των εκσκαφών και 25% των σκυροδετήσεων, ενώ στο Ρέμα Τραχώνων (αντιπλημμυρικά έργα) έχει ήδη ολοκληρωθεί 60% των εκσκαφών. «Επιταχύνουμε το βηματισμό μας όσον αφορά τις επενδύσεις στο Ελληνικό, είτε πρόκειται για τις αναπτύξεις είτε για τις υποδομές, έχοντας προχωρήσει πολύ γρήγορα με το κομμάτι των αδειοδοτήσεων», σχολίασε η διοίκηση. Οι συνολικές επενδύσεις από το αρχικό στάδιο έως και το πρώτο εξάμηνο του 2023, με βάση τη χθεσινή παρουσίαση, αντιστοιχούν σε 240 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η έκπληξη Σαββίδη (ΟΛΘ) για τον Λιμένα Βόλου, άφησε πίσω την Goldair

Lamda Development: Οι νέοι «πύργοι» κατοικιών στο Ελληνικό – Τα έσοδα άνω των 1,3 δισ. και η πορεία των projects

ΤΕΡΝΑ: Πώς ίδιες επενδύσεις και ιδιωτικά έργα στηρίζουν το ανεκτέλεστο «γίγας» των 5,7 δισ. – Η «λίστα» των συμβάσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider