Real Estate: Αύξηση έως 60% των εγγραφών νέων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε περιοχές της Αττικής

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Real Estate: Αύξηση έως 60% των εγγραφών νέων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε περιοχές της Αττικής
Αύξηση έως και περίπου 40% με 60%, και κατά μέσο όρο κατά 27,57%, παρατηρείται στις εγγραφές νέων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε Αθήνα, Πειραιά και περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας και  ευρύτερα της Αττικής. Που «σπάνε τα κοντέρ» σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA.

Αύξηση έως και περίπου 40% με 60%, και κατά μέσο όρο κατά 27,57%, παρατηρείται στις εγγραφές νέων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε 15 περιοχές τόσο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα όσο και γενικότερα της Αττικής. Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates τον Μάιο του 2023 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2022 στην Αθήνα καταγράφεται αύξηση άνω του 27% (9.154 νέα ακίνητα), ενώ, βάσει των ίδιων στοιχείων, μεγάλη είναι η άνοδος σε Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Βούλα, Κορωπί, Μαραθώνα, ο Πειραιάς, με τη Ραφήνα να έχει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία ενίσχυση (+59%) ως προς τις νέες εγγραφές ακινήτων σε σχετικές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κόστος μετακίνησης και παράλληλα η αυξημένη κίνηση αλλοδαπών τουριστών τη φετινή χρονιά στη χώρα μας , αποτελούν τους βασικούς λόγους που τη περσινή χρονιά σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA καταγράφηκε αύξηση της ζήτησης κατά 248%. Τη φετινή χρονιά αναμένουμε παρόμοια κινητικότητα, δεδομένο που καταγράφεται από την αύξηση των εγγραφών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Δεν είναι λίγοι οι αλλοδαποί τουρίστες που επιλέγουν πριν ή/και κατά την αύξησή τους στη χώρα μας, να διαμείνουν 2-3 ημέρες στην Αθήνα για να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσας και παράλληλα, να ζήσουν λίγες ημέρες ως πολίτες της πρωτεύουσας της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και τον πολιτισμό.

Παράλληλα, τη φετινή χρονιά, δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που λόγω των οικονομικών δεδομένων, φαίνεται να επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, παραθαλάσσιους προορισμούς του Ν. Αττικής.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το Πόρτο Ράφτη, η Ανάβυσσος, ο Ωρωπός και η Αρτέμιδα. Ενώ για τα «μεγαλύτερα» πορτοφόλια που επιθυμούν λίγες μέρες ή/και ώρες χαλάρωσης στην Αττική πριν τις διακοπές σε κάποιο νησί των Κυκλάδων, επιλέγουν κυρίως το Σούνιο, τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα», σημειώνεται σχετικά.

Βασικό κίνητρο για τις οικογένειες οι πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες

Το γεγονός ότι, σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης, ενώ αποτέλεσε «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο «budget».

«Μπορεί για τους νεότερους ή/και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο η ύπαρξη των οικοσυσκευών, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον, ενώ αν έχει μικρά παιδιά, τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα αλλά είναι σαφώς περισσότερα», αναφέρει ο κ. Μπάκας, πρόεδρος του Δικτύου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπεράκτια αιολικά: Διαπραγματεύσεις με Κομισιόν για το σχήμα στήριξης των πάρκων στις ελληνικές θάλασσες

Ταμειακές μηχανές και POS γίνονται ένα από τέλος Ιουνίου

Σε ποιες περιοχές διατίθεται δωρεάν στέγη σε 1.000 νέους- Οι προϋποθέσεις για τη... μετακόμιση

gazzetta
gazzetta reader insider insider