Θα ταξιδέψεις σύντομα; 10 συμβουλές για ένα ευχάριστο ταξίδι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θα ταξιδέψεις σύντομα; 10 συμβουλές για ένα ευχάριστο ταξίδι
H παραμονή στο αεροδρόμιο, οι διάφοροι έλεγχοι αλλά και η πτήση είναι διαδικασίες που συχνά ταλαιπωρούν αρκετούς από εμάς.

Όσο κι αν ανυπομονούμε για κάθε ταξίδι, η παραμονή στο αεροδρόμιο, οι διάφοροι έλεγχοι αλλά και η πτήση είναι διαδικασίες που συχνά ταλαιπωρούν αρκετούς από εμάς. Πάντα όμως υπάρχουν τρόποι για να κάνουμε μια διαδικασία πιο εύκολη και λιγότερο αγχωτική. Γι’ αυτό, η ομάδα των Oniro Hotels μοιράζεται μαζί μας 10 έξυπνες συμβουλές για ένα ομαλό «πέρασμα» από το αεροδρόμιο και μια ευχάριστη πτήση!

1. Προτίμησε (πολύ) πρωινές ή βραδινές πτήσεις

Ο περισσότερος κόσμος προτιμά να ταξιδεύει μέσα στην ημέρα και όχι πολύ νωρίς το πρωί, για να μην διαταράξει τον ύπνο του. Έτσι, αν κλείσεις πολύ πρωινή ή βραδινή πτήση, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα συναντήσεις λιγότερα πλήθη στο αεροδρόμιο. Άσε που θα σου έρθει και πιο φθηνό το εισιτήριο!

2. Κλείσε συγκεκριμένη θέση στο αεροπλάνο

… Ιδιαίτερα αν θέλεις να απολαμβάνεις τη θέα από το παράθυρο, ή αν θέλεις να καθίσεις παρεούλα με το «συνταξιδιώτη» σου! Απόφυγε τις θέσεις στη μέση του αεροπλάνου, γιατί πολλές φορές είναι οι πιο άβολες και δεν σου επιτρέπουν να θαυμάσεις τη θέα.

3. Κάνε τις αποσκευές σου να ξεχωρίζουν

Ένα cool αυτοκολλητάκι ή ένα χαριτωμένο φιογκάκι είναι αρκετό για να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις εύκολα τη βαλίτσα σου στον ιμάντα αποσκευών και να βεβαιωθείς ότι είναι όντως η δικιά σου σε περίπτωση που έχετε τα… ίδια γούστα σε αποσκευές με κάποιο από τους συνεπιβάτες σου!

4. Πάρε μαζί σου σνακ

Είναι ευρέως γνωστό πως ότι φας και ότι πιείς σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο, θα το χρυσοπληρώσεις! Γι’ αυτό, η ομάδα των Oniro Hotels σου προτείνει να πακετάρεις ένα σαντουιτσάκι, μια μπάρα δημητριακών ή ένα πακετάκι μπισκότα στη χειραποσκευή σου – ιδιαίτερα αν ταξιδεύεις συχνά.

5. Ξεχώρισε τις ηλεκτρονικές σου συσκευές

Κατά τον έλεγχο επιβατών και ασφάλειας, θα σου ζητηθεί να βγάλεις τις ηλεκτρονικές συσκευές από τις χειραποσκευές σου. Καλύτερα λοιπόν να τις έχεις κάπου εύκαιρες, για να μην δυσκολευτείς να τις εντοπίσεις κατά την ώρα του ελέγχου.

6. Φρόντισε να έχεις εύκολη πρόσβαση σε αντικείμενα που χρειάζεσαι

Σίγουρα θα χρειαστείς αρκετές φορές την ταυτότητα, το διαβατήριο και την κάρτα επιβίβασής σου – ή το κινητό σου αν την έχεις αποθηκευμένη σε ηλεκτρονική μορφή – γι’ αυτό προσπάθησε να έχεις εύκολη πρόσβαση σε αυτά, χωρίς φυσικά να βρίσκονται κάπου που μπορούν εύκολα να σου πέσουν και να χαθούν.

7. Προτίμησε τα σημεία ελέγχου που βρίσκονται στα αριστερά

Αρκετές έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να πηγαίνουν αυτόματα στη δεξιά ουρά και να κατευθύνονται προς τα σημεία ελέγχου που βρίσκονται στα δεξιά τους. Προτίμησε λοιπόν να κάνεις το αντίθετο από αυτό που λέει το ένστικτό σου, για να βρεις μικρότερη ουρά μπροστά σου!

8. Μην ξεχάσεις τη ζακέτα σου

Μπορεί η συμβουλή αυτή να ακούγεται κλισέ, αλλά στα αεροδρόμια και στα αεροπλάνα συχνά κάνει κρύο. Μια ζακέτα ή μια μικρή κουβερτούλα μπορεί να σου φανεί σωτήρια. Κάτι ξέρει τελικά η αθάνατη Ελληνίδα μάνα που φωνάζει μια ζωή «Ζακέτα να πάρεις»!

9. Φρόντισε το δέρμα και τα μάτια σου

Τι σχέση έχει αυτό, θα μας πεις, με το ταξίδι σου; Όπως μας εξηγεί η ομάδα των Oniro Hotels, όσο ψηλότερα φτάνει το αεροπλάνο, τόσο πιο εύκολα ξηραίνονται τα χέρια σου και στεγνώνουν τα μάτια σου. Επομένως, φρόντισε να έχεις μαζί σου μια ενυδατική κρέμα για τα χέρια και αν φοράς φακούς στα μάτια, προτίμησε τα γυαλιά κατά τη διάρκεια της πτήσης.

10. Σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης, μάθε αν δικαιούσαι αποζημίωση

Καλό είναι να γνωρίζεις πως υπάρχουν ευρωπαϊκοί κανονισμοί που καθορίζουν τα δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση που μια πτήση ακυρωθεί ή καθυστερήσει, καθώς και υπό ποιες συνθήκες δίνεται χρηματική αποζημίωση στους επιβάτες. Αν λοιπόν βρεθείς σε αυτή την κατάσταση, δεν χάνεις κάτι να συμπληρώσεις τη σχετική αίτηση και – γιατί όχι – να λάβεις μια αποζημίωση για την ταλαιπωρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι να προσέξεις όταν ψάχνεις για νεόδμητο σπίτι

Πώς να επιλέξεις χρωματική παλέτα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου

Οι εκτιμήσεις ακινήτων με απλά λόγια: Τι πρέπει να γνωρίζεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider