Οι τοπ 5 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς στο νησί της Σκιάθου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τοπ 5 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς στο νησί της Σκιάθου
Είναι δύσκολο να επιλέξεις τις κορυφαίες από τις αμέτρητες, ονειρικές παραλίες της Σκιάθου.

Απλά μαγευτικές.

Είναι δύσκολο να επιλέξεις τις κορυφαίες από τις αμέτρητες, ονειρικές παραλίες της Σκιάθου. Το δημοφιλές νησί των Σποράδων διαθέτει ομολογουμένως μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας – και όχι μόνο. Εμείς, επιλέξαμε τις 5 αγαπημένες μας και μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας τους λόγους που τις κάνουν μοναδικές!

Λαλάρια

Με τους επιβλητικούς, λευκούς βράχους να την αγκαλιάζουν και να δημιουργούν μια χαρακτηριστική φυσική αψίδα που εντυπωσιάζει, η παραλία Λαλάρια συνεπαίρνει τους επισκέπτες της με τη σπάνια ομορφιά της. Κάτω από τα κρυστάλλινα νερά της θα δεις τα ολοστρόγγυλα, λευκά βότσαλα – γνωστά στους ντόπιους ως λαλάρια – από όπου και πήρε το όνομά της. Η διάσημη αυτή παραλία του νησιού είναι προσβάσιμη μόνο δια θαλάσσης. Αν θέλεις να την επισκεφθείς – κάτι που σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα – μπορείς να πάρεις το καραβάκι από το λιμάνι το πρωί, να επιλέξεις μια από τις διαθέσιμες ημερήσιες εκδρομές ή να ενοικιάσεις ένα μικρό σκάφος.

Μανδράκι Ελίας

Ένας φυσικός παράδεισος με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο, που ξεπροβάλλει μέσα από τα καταπράσινα πευκόδεντρα. Το Μανδράκι Ελίας είναι μια σχετικά πιο ήσυχη παραλία, ιδανική για χαλάρωση, γαλήνη και αναζωογόνηση. Αν είσαι λάτρης της φύσης και της περιπέτειας, μπορείς να φτάσεις σε αυτή την παραλία κάνοντας hiking στο πευκόδασος που την περιβάλλει. Αν πάλι προτιμάς να πας ξεκούραστος/η εκεί, το λεωφορείο είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Κουκουναριές

Από τις πιο δημοφιλής παραλίες του νησιού και όλης της Ελλάδας – και όχι άδικα, αφού οι Κουκουναριές βραβεύτηκαν πολλές φορές ως μία από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου! Γνωστή και ως «Χρυσή Άμμος» λόγω της ψιλής, χρυσαφένιας άμμου της που λάμπει κάτω από το φως του ήλιου, η παραλία των Κουκουναριών θα σε μαγέψει με τα ρηχά, καταγάλανα νερά της και τα πυκνά πευκόδεντρα που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Μπορείς να αράξεις σε μια ξαπλώστρα, κάτω μια σκιερή ομπρέλα, να απολαύσεις το κοκτέιλ σου υπό τους καλοκαιρινούς ρυθμούς των beach bars, ή να απλώσεις την πετσέτα σου στη χρυσαφένια άμμο και να αφεθείς στη μεθυστική ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Οι Κουκουναριές είναι ιδανικές για οικογένειες, ζευγάρια, παρέες, αλλά και για τους πιο αθλητικούς τύπους που εξιτάρονται με τα θαλάσσια σπορ και τις καταδύσεις. Η παραλία αυτή έχει να προσφέρει στον καθένα στην κυριολεξία αυτό που αναζητά! Μόλις λίγα μέτρα μακριά, θα βρεις το ξενοδοχείο Silver Beach Koukounaries, όπου μπορείς να κλείσεις τη διαμονή σου για να απολαύσεις στο μάξιμουμ αυτό το φυσικό παράδεισο.

Αγία Ελένη

Η παραλία της Αγίας Ελένης πήρε το όνομά της από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί κοντά. Πέρα από τα κρυστάλλινα νερά, την ψιλή άμμο και το πράσινο που την περικυκλώνει, η Αγία Ελένη θα σου χαρίσει μια αξέχαστη θέα των γραφικών βουνών του Πηλίου, που φυσικά γίνεται ακόμα πιο εκπληκτική υπό τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Από το ειδυλλιακό της τοπίο δεν λείπουν οι σύγχρονες ανέσεις, όπως το beach bar, το εστιατόριο και οι ξαπλώστρες. Αν πάλι θέλεις να νιώσεις πιο... active κάποια στιγμή της ημέρας, δοκίμασε να κάνεις κανό ή να επιδοθείς στα θαλάσσια σπορ.

Μεγάλη και Μικρή Μπανάνα

Δύο πανέμορφες παραλίες, η μία δίπλα από την άλλη, ιδιαίτερα δημοφιλείς στο νεαρό κοινό. Η εξωτική τους ομορφιά και τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα που χαρίζουν θα σου μείνουν αξέχαστα για μια ζωή. Στη Μεγάλη Μπανάνα κυριαρχούν τα party vibes και τα θαλάσσια σπορ όπως το τζετ σκι, το wakeboarding και το stand-up paddleboarding. Από την άλλη, αν απολαμβάνεις ένα αναζωογονητικό κολύμπι χωρίς… μαγιό, θα σε ενθουσιάσει η εξωτική παραλία της Μικρής Μπανάνας που αποτελεί γνωστή, δημοφιλή επιλογή για τους fan του γυμνισμού.

Αν είσαι πανέτοιμος/η να βιώσεις από κοντά τη σαγηνευτική ομορφιά των παραλιών της Σκιάθου, δεν έχεις παρά να κάνεις την κράτησή σου έγκαιρα, σε ένα από τα ενοδοχεία του Oniro Hotels Group – το πολυτελές Oniro Skiathos και το εξαιρετικό Silver Beach Koukounaries, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από την περίφημη παραλία των Κουκουναριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider