Ακίνητα - Βραχυχρόνια μίσθωση: Πάσχα για... οικογένειες με κόστος έως 300 ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα - Βραχυχρόνια μίσθωση: Πάσχα για... οικογένειες με κόστος έως 300 ευρώ
Σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Πελοπόννησος, η Αττική, το Πήλιο, η Εύβοια ή η Χαλκιδική «κρύβονται» οικονομικά διαμερίσματα ή κατοικίες για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, για 3 διανυκτερεύσεις. Που βρίσκονται τιμές από 150 έως 200 ευρώ.

Σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως στην Πελοπόννησο, την Αττική, το Πήλιο, την Εύβοια αλλά και τη Χαλκιδικής για τους κατοίκους ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, «κρύβονται» οικονομικά ακίνητα (βραχυχρόνια μίσθωση) για οικογένειες που θέλουν να περάσουν το Πάσχα δαπανώντας έως 300 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται το κόστος να είναι και χαμηλότερο.

Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για τους Οικονομικούς Πασχαλινούς προορισμούς, με κατοικίες (όχι βίλες) κατάλληλες για τετραμελή οικογένεια με συνολικό κόστος έως 300 ευρώ. Σε πολλούς προορισμούς το κόστος κυμαίνεται μάλιστα και σε οικονομικότερα επίπεδα, από 150 ευρώ έως 200 ευρώ, για τρεις διανυκτερεύσεις από Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Αρτέμιδα, περιοχές σε Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Αρκαδία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία, στο Πήλιο ή στην Κύμη Ευβοίας αλλά και στη Χαλκιδική αποτελούν, κατά την έρευνα του δικτύου, επιλογές της τελευταίας στιγμής για όσους δεν πρόλαβαν να «κλείσουν» κάποια «βάση» για την περίοδο του Πάσχα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates , Θέμης Μπάκας, «το φετινό Πάσχα πολλοί συμπολίτες μας σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα ή/και ολόκληρες κατοικίες (όχι βίλες), το ποσοστό προ-κρατήσεων έχει αγγίξει ακόμη και το 100% τόσο σε δημοφιλείς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας, όσο και της ηπειρωτικής. Οι τιμές καταγράφουν αυξητικές τάσεις εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ μεγάλο ποσοστό προ-κρατήσεων είχε καταγραφεί ήδη από τα τέλη του Μαρτίου, αρχές Απριλίου όπου οι τιμές βρίσκονταν σε λογικά επίπεδα για την εποχή και η διαθεσιμότητα ακινήτων ικανή για τον εκάστοτε οικογενειακό προϋπολογισμό. Πλέον, τα περισσότερα ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση, είναι κατοικίες πολυτελής που στοχεύουν σε υψηλότερα διαθέσιμα εισοδήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όσοι συμπολίτες μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα και το Σούνιο. Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 254 ευρώ έως 300 ευρώ, για κατοικίες από 30 τ.μ. έως 60 τ.μ.».

Παράλληλα, όσοι καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το τριήμερο 22 Απριλίου - Μ. Παρασκευή έως 25 Απριλίου - Δευτέρα του Πάσχα και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και παράλληλα δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από 300 ευρώ για το σύνολο των ημέρων διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας τόσο στη Πελοπόννησο όσο και τη Χαλκιδική αν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον ίδιο, «οι προορισμοί της Πελοποννήσου απέχουν από την Αθήνας από 1 έως 3 ώρες οδικώς. Κοντινοί προορισμοί έως 1 – 1,5 ώρα είναι το Λουτράκι όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 48τμ είναι 210€, το Τολό Αργολίδος όπου το κόστος διαμορφώνεται στα 286€, ενώ σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών είναι το Αίγιο όπου κατοικία 45 τ.μ. μισθώνεται προς 171 ευρώ, τα Σελιανίτικα όπου κατοικία 55 τ.μ. μισθώνεται προς 162 ευρω για τρεις διανυκτερεύσεις, στην Ακράτα όπου κατοικία 63 τ.μ. μισθώνεται προς 157 ευρώ. Παράλληλα, σε χιλιομετρική απόσταση 2,5-3 ωρών διατίθενται κατοικίες τόσο στη Κουρούτα Ηλείας με συνολικό κόστος μίσθωσης 285 ευρώ, στο Αρκούδι του Ν. Ηλείας όπου κατοικία 40 τ.μ. μισθώνεται προς 204 ευρώ».

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στη Χαλκιδική σε απόσταση από 60 χλμ. έως 90 χλμ. όπως, τη Νέα Ποτιδαία, τα Νέα Μουδανιά και την Ολυμπιάδα. Στη Νέα Ποτιδαία το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60 τ.μ. για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 261 ευρώ, στα Νέα Μουδανιά κατοικία 70 τ.μ. μισθώνεται προς 227 ευρώ και στην Ολυμπιάδα κατοικία 45 τ.μ. προς 158 ευρώ. Ενώ σε απόσταση από 100 έως 140 χλμ, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως το Πευκοχώρι, ο Άγιος Νικόλαος, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη. Στο Πευκοχώρι κατοικία 37 τ.μ. μισθώνεται προς 216 ευρώ, στην Ιερισσό κατοικία 45 τ.μ. προς 158 ευρώ και στην Ουρανούπολη κατοικία 90 τ.μ. μισθώνεται προς 282 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

«Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, ένας βασικός λόγος επιλογής αυτοτελών διαμερισμάτων ή/και κατοικιών, είναι τόσο η πανδημία του κορωνοϊού που αποφεύγουν τον συνωστισμό, αλλά παράλληλα, ένα αυτοτελές διαμέρισμα ή/και κατοικία διαθέτει όλο τον οικιακό εξοπλισμό για μια οικογένεια.

Μπορεί για τους νεότερους ή/και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές 5 ημέρες, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον, ενώ αν έχει μικρά παιδία, τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα αλλά είναι σαφώς περισσότερα», σημειώνεται στη σχετική ανάλυση.

Για να καταλήξει ο κ. Μπάκας: «σύμφωνα με τα άνωθεν θα μπορούσα να ισχυριστούμε ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αποτελεί… λύση για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο budget ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που το κόστος ζωής τόσο λόγω του πληθωρισμού αλλά και της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευτεί. Η δυνατότητα του να μπορείς να φτιάξεις το καφέ σου, να μαγειρέψεις εντός της κατοικίας που διαμένεις, να απασχολήσεις τα παιδία αν είναι μικρά ηλικιακά, σου παρέχει την ευχέρεια εκεί που θα υπολόγιζες ότι δεν μπορείς να κάνεις διακοπές, να μπορείς τελικά να διαμείνεις 2-3 ημέρες».

Προορισμοί της τελευταίας στιγμής έως 300€ για τρεις διανυκτερεύσεις

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες). *Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.
Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες).
*Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.
Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες).
*Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάσχα στο χωριό με τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και χωρίς πέναλτι

Η Πάτμος στην κορυφή των πασχαλινών προορισμών για τους Ολλανδούς

Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη σε ζήτηση στα καταλύματα βραχυχρόνια μίσθωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider