Από την Πέμπτη στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από την Πέμπτη στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ
«Θα γίνουν 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ», όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών τη Δευτέρα.

Ενίσχυση του συγκοινωνιακού δικτύου αναμένεται από την Πέμπτη καθώς μπαίνουν σε λειτουργία τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, ενώ σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες θα μπουν σε δρομολόγια συνολικά 200 λεωφoρεία των ΚΤΕΛ, ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

«Πάνω από 10 χρόνια είχαν να αγοραστούν λεωφορεία και τρόλεϊ. Θα γίνουν 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες» ανακοίνωσε επίσης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν περιφερειακά δρομολόγια και έτσι θα απελευθερωθούν για το κέντρο τα λεωφορεία της ΟΣΥ. «Καταφέραμε και φέραμε τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ πιο νωρίς από τα τέλη Οκτωβρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Την Πέμπτη θα μπουν στα δρομολόγια τα πρώτα 10 με 12 οχήματα, την άλλη εβδομάδα άλλα 40 με 50, και σταδιακά 200 λεωφορεία συνολικά μέχρι τέλη Οκτωβρίου» είπε.

«Η δεύτερη φάση θα είναι τα 300 λεωφορεία, μέχρι 10 ετών, που θα αποκτηθούν μέσω leasing μέχρι τέλους χρόνου αρχές Ιανουαρίου. Για πρώτη φόρα φέρνουμε το θεσμό της εκμίσθωσης στην Ελλάδα κάτι που γίνεται σε άλλες χώρες. Το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι 3 ευρώ στα λεωφορεία του ΟΣΥ ενώ τα ΚΤΕΛ το κάνουν με 1,41. «Τα λεωφορεία με leasing θα τα οδηγούν οι οδηγοί της ΟΣΥ. Τα ΚΤΕΛ θα είναι άλλοι 550 οδηγοί, μιλάμε για 1.200 θέσεις εργασίας» εξήγησε ο κ. Καραμανλής.

Όπως ανέφερε πέρυσι ο στόλος πέρυσι ήταν 850 λεωφορεία, και έχει αυξηθεί κατά 30% φτάνοντας τα 1.094 χωρίς αγορά νέων λεωφορείων. «Έχουμε βάλει σχεδόν 250 λεωφορεία στους δρόμους» επισήμανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider