Φωτιά στο Μάτι: Μπαράζ αντιδράσεων για την κυβερνητική στάση 

Απόστολος Μαγγηριάδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιά στο Μάτι: Μπαράζ αντιδράσεων για την κυβερνητική στάση 

Το μπαράζ αποκαλύψεων για το χρόνο που ενημερώθηκε η κυβέρνηση για την ύπαρξη νεκρών στην τραγωδία της περασμένης Δευτέρας, έχει προκαλέσει οξύτατες πολιτικές αντιδράσεις.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό πως έπαιζε «θέατρο» στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Στη διάρκεια αυτής της σύσκεψης δεν ακούγεται πουθενά το ενδεχόμενο να υπάρχουν νεκροί παρά μόνο πως υπάρχουν κάποιοι εγκλωβισμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι, την ώρα που όπως αποκάλυψε χθες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο ίδιος γνώριζε από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας για θύμα της πυρκαγιάς, ενώ καταπέλτης για την κυβέρνηση ήταν και η μαρτυρία του επικεφαλής των ΟΥΚ, Δημήτρη Μπαλτάκου, που υποστήριξε πως πριν τη δύση του ηλίου, είχαν βρει νεκρούς από την φονική πυρκαγιά.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε τη σύσκεψη της Δευτέρας «θλιβερό τηλεοπτικό σόου» με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που επεδίωξε να εξαπατήσει τους πολίτες, ενώ στην Πειραιώς στέκονται στο γεγονός ότι μια εβδομάδα μετά την τραγωδία, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει επίσημο αριθμό αγνοουμένων συμπολιτών μας. Τις επόμενες ώρες πάντως επίκειται δημόσια τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει όχι μόνο στην αποτίμηση των κυβερνητικών λαθών, αλλά θα αναλύσει και ένα συνολικό σχέδιο δράσης που ο ίδιος και οι επιτελείς του έχουν επεξεργαστεί, ώστε μια αντίστοιχη τραγωδία να μην ξανασυμβεί στην χώρα. Τον αντιπολιτευτικό τόνο έδωσε πάντως χθες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , που μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας έπαιξε θέατρο το βράδυ της Δευτέρας. «Γύρισε από τη Βοσνία γνωρίζοντας για τους νεκρούς και έκανε όλη αυτή την ιστορία για να πει ότι εγώ έκανα ό,τι μπορούσα και άρα δεν φταίω για τους νεκρούς που τότε δεν ήξερα».

Την ίδια στιγμή, Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι κατηγορούν τον Πρωθυπουργό για κακοστημένη φάρσα και συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών. «Έστησαν επικοινωνιακό σόου εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν. Αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ) ενώ ο Δημήτρης Τσιόδρας (Ποτάμι) δήλωσε πως «η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider