Τι συνεπάγεται για την κυβέρνηση η ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Αιμίλιος Περδικάρης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι συνεπάγεται για την κυβέρνηση η ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Δεν φαίνεται να ανησυχούν στην κυβέρνηση από την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, καθώς εδώ και καιρό μιλούν για «εφεδρείες».

Πρόκειται για τη δεύτερη απώλειά που καταγράφει στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τον Δημήτρη Καμμένο. Έτσι, το κυβερνητικό στρατόπεδο μετρά πλέον 152 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ επτά.

Η απόφαση του κ. Λαζαρίδη - ο οποίος εκλέγεται στη Β' Θεσσαλονίκης - είναι σχετική με το Σκοπιανό, ενώ λέγεται ότι δεν είχε ενημερώσει νωρίτερα για την απόφασή του τους ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστεί με στελέχη του κόμματος στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι στην κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων), με αποτέλεσμα να ανέλθει στους 145, διαφορετικά σήμερα η κυβέρνηση θα βρισκόταν στο οριακό σημείο να αριθμεί 151 βουλευτές κι ενώ εκκρεμούν ακόμη κρίσιμα νομοσχέδια που θα έλθουν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, όπως π.χ. οι αλλαγές στο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης («Κλεισθένης»). Σε αντίθεση με τον Δημήτρη Καμμένο, ο Γιώργος Λαζαρίδης καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι η ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη προκάλεσε αιφνιδιασμό και φαινομενικά τουλάχιστον μαρτυρά ότι οι παρασκηνιακές διεργασίες που φέρνει η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ενδεχομένως με απρόβλεπτη κατάληξη, στην κυβέρνηση δεν ανησυχούν, καθώς εδώ και καιρό μιλούν για «εφεδρείες».

Το ρόλο αυτό π.χ. θα μπορούσαν να παίξουν είτε ανεξάρτητοι βουλευτές είτε προερχόμενοι - σύμφωνα με πληροφορίες - από την Ένωση Κεντρώων, ενώ στο επίκεντρο της σχετικής συζήτησης βρίσκεται και ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

Ο οποίος, κάτω από την πίεση των γεγονότων, διέψευσε μεν το φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είναι ενδεικτικό πως μεθαύριο Πέμπτη είναι ομιλητής σε... κομματική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής στην Παιανία, δίπλα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider