Κυβερνητικό Συμβούλιο: Εφικτή η έξοδος τον Αύγουστο με καλούς όρους

Αιμίλιος Περδικάρης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβερνητικό Συμβούλιο: Εφικτή η έξοδος τον Αύγουστο με καλούς όρους

«Το αναπτυξιακό μομέντουμ επιτρέπει τη διαπραγμάτευση για έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο με καλούς όρους». Αυτό τονίστηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο Άτυπο Κυβερνητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης.

Ωστόσο, το βασικό θέμα συζήτησης στο Κυβερνητικό Συμβούλιο ήταν τα ελληνοτουρκικά, στη σκιά της υπόθεσης των δυο αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από την περασμένη Πέμπτη.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο συμμετείχαν εκτός του πρωθυπουργού οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης καλύπτοντας τον Πάνο Καμμένο που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει το θέμα των δυο αξιωματικών, να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο. Αυτό εν πολλοίς θα καθοριστεί βέβαια, από τις αποφάσεις της τουρκικής Δικαιοσύνης. Ακόμα τουλάχιστον, μέχρι την ώρα της λήξης του κυβερνητικού συμβουλίου, δεν υπήρχε πρόθεση για επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με το θέμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider