Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας φέρνει η άδεια για καλλιέργεια κάνναβης 

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας φέρνει η άδεια για καλλιέργεια κάνναβης 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμο που αφορά την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία και μεταποίηση ινδικής κάνναβης. Οι βασικές προϋποθέσεις για τους αγρότες που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους μονάδα, είναι να διαθέτουν χωράφι μεγαλύτερο από 4 στρέμματα, να είναι άνω των 21 ετών και να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα.

Η άδεια θα δίνεται συνολικά, δηλαδή θα αφορά ολοκληρωμένες μονάδες καλλιέργειας και επεξεργασίας προϊόντων ινδικής κάνναβης και οι εγκαταστάσεις των μηχανημάτων μεταποίησης θα πρέπει να βρίσκονται στον ίδιος χώρο, δηλαδή στο χωράφι καλλιέργειας.

«Από τον Ιούλιο του 2017 μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης είχαμε προχωρήσει σε νομοθετικές αλλαγές προκειμένου να κυκλοφορήσουν προϊόντα κάνναβης στην Ελλάδα. Τώρα πρέπει να αλλάξουν αρκετά στο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά. Να καλλιεργούμε, να μεταποιούμε και να εξάγουμε φαρμακευτική κάνναβη», ανάφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου με βάση τις συνομιλίες που έχουν γίνει ήδη με εταιρείες από τον Καναδά που επιθυμούν να επενδύσουν, σε βάθος χρόνου τριετίας η επένδυση στη χώρα μας να φθάσει το 1,5 δισ. ευρώ. Κι αυτό διότι ο Καναδάς προμηθεύεται κάνναβη από τις ΗΠΑ, οι οποία λόγω της μεγάλης ζήτησης αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον Καναδά. Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι επενδυτές που έχουν ήδη ενδιαφερθεί, κάνουν λόγο για εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η Ελλάδα είναι η κατάλληλη χώρα για την καλλιέργεια κάνναβης, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, καθώς έχει μεγάλη ηλιοφάνεια και χαμηλό κόστος θέρμανσης.

Η κάνναβη χρειάζεται ήλιο όχι απλώς για να αναπτυχθεί, αλλά και για να δημιουργήσει στα άνθη της τη δραστική της ουσία, η οποία «εκκρίνεται» από το φυτό για να το προστατεύσει από τον ήλιο. Άρα όσο περισσότερη ηλιοφάνεια, τόσο καλύτερη η ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Δείτε εδώ όλο το σχέδιο νόμου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακή παγίδα στις εκπρόθεσμες δηλώσεις: Αυτόματα πρόστιμα σε όσους ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους

Πότε θα καταβληθεί το νέο επίδομα των 150 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά - Οι εισοδηματικοί «κόφτες»

Αντιπολιτευτικοί μπελάδες από τα κομματικά «γεννητούρια» - Σκόνη και θρύψαλα ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέοι καβγάδες στο ΠΑΣΟΚ

Φόρτωση BOLM...
reader insider