ΥΠΕΝ: Χρηματοδοτήσεις έργων διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΥΠΕΝ: Χρηματοδοτήσεις έργων διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων
Σημαντικές χρηματοδοτήσεις για θέματα στη διαχείριση αποβλήτων και αστικών λυμάτων προχώρησαν τις τελευταίες μέρες του 2025, με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Παπασταύρου.

Σημαντικές χρηματοδοτήσεις για θέματα στη διαχείριση αποβλήτων και αστικών λυμάτων προχώρησαν τις τελευταίες μέρες του 2025, με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Παπασταύρου.

Ειδικότερα όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος:

Με 4.000.000 ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΕΝ (ΕΠΑ), χρηματοδοτείται η επέκταση του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, ένα σημαντικό έργο που διασφαλίζει τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα Μονάδα Ανάκτησης και Ανακύκλωσης της Χαλκίδας.

Με 5.800.000 ευρώ από ΕΠΑ του ΥΠΕΝ, για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων που εξυπηρετεί το 'Αργος και το Ναύπλιο. Ένα έργο πολύ σημαντικό που θα προστατέψει σημαντικά το περιβάλλον της

Με 295.300 ευρώ από το ΕΠΑ του ΥΠΕΝ, χρηματοδοτούνται οι συνδέσεις των κτιρίων με το δίκτυο αποχέτευση στα Ψαρά, έτσι ώστε το δίκτυο αποχέτευσης να καταστεί λειτουργικό.

Με 241.000 ευρώ από το ΕΠΑ του ΥΠΕΝ, χρηματοδοτείται η αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν από φυσική καταστροφή, στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στο Ωραιόκαστρο, ώστε να προλάβουμε περιβαλλοντική υποβάθμιση στην περιοχή.

«Συνεχίζουμε λύνοντας καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση των αποβλήτων και των αστικών λυμάτων. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύουμε το περιβάλλον», τονίζει ο κ. Γραφάκος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Ποδαρικό» με πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών - Ακριβά ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί

Με Φιντάν και Κούσνερ στο Παρίσι ο Κυριάκος - Φουλ επίθεση κατά Αλέξη η Καρυστιανού - Πολάκης ζητάει την ευρω-έδρα

Αναμονή για την ΕΤΕ - Ράλι σε χαλκό και χρυσό - Το τρένο της Ευρώπη Holdings

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider