Κατάρ: Καταδίκασε την επίθεση σε αμερικανική βάση και έκανε έκκληση για αποφυγή της κλιμάκωσης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κατάρ: Καταδίκασε την επίθεση σε αμερικανική βάση και έκανε έκκληση για αποφυγή της κλιμάκωσης
Το υπουργείο Εξωτερικών «επαναλαμβάνει την έντονη καταδίκη εκ μέρους του Κράτους του Κατάρ για την επίθεση στην αεροπορική βάση Αλ-Ουντέιντ» και ότι «διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή του Ιράν στη Ντόχα Αλί Σαλεχαμπαντί, την επόμενη ημέρα από την ιρανική πυραυλική επίθεση σε αμερικανική βάση στο έδαφός του, για να καταδικάσει την επίθεση και να του δηλώσει ότι είναι απαραίτητες η αποφυγή της κλιμάκωσης και η επιστροφή στη διπλωματία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών «επαναλαμβάνει την έντονη καταδίκη εκ μέρους του Κράτους του Κατάρ για την επίθεση στην αεροπορική βάση Αλ-Ουντέιντ» και ότι «διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν ευχαρίστησε σήμερα το Κατάρ για τον «εποικοδομητικό του ρόλο» για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Λέσχη Νέων Δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Ματζίντ Ταχτραβαντσί μετέφερε το μήνυμα αυτό σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Καταριανό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ-Χουλαϊφί, προσθέτει το πρακτορείο, μετά την ιρανική επίθεση στην αμερικανική βάση στο Κατάρ.

«Το Ιράν είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να ενισχύει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες στη βάση της καλής γειτονίας και των ανωτέρων συμφερόντων», είπε ο Ταχτραβαντσί, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαβρόφ: Υπέρ της κατάπαυσης πυρός Ισραήλ - Ιράν η Ρωσία - Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν θα διαρκέσει

Γαλλία: Η αποτυχία συμφωνίας για το συνταξιοδοτικό επαναφέρει τον κίνδυνο ακυβερνησίας

Εκεχειρία ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ: Είναι σε ισχύ, λέει ο Τραμπ - Επιβεβαιώνει ο Νετανιάχου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider