Μερτς: Επικρίσεις σχετικά με τη διαβαθμισμένη έκθεση του Γερμανού πρέσβη στις ΗΠΑ για τον Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μερτς: Επικρίσεις σχετικά με τη διαβαθμισμένη έκθεση του Γερμανού πρέσβη στις ΗΠΑ για τον Τραμπ
Το έγγραφο περιγράφει την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ για τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο ως «μέγιστη απορρύθμιση».

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και υποψήφιος για την καγκελαρία στις προσεχείς εκλογές, Φρίντριχ Μερτς, τόνισε σήμερα ότι η διαβαθμισμένη έκθεση του γερμανού πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον για τον Ντόναλντ Τραμπ – η οποία διέρρευσε και το περιεχόμενό της είναι επικριτικό για τον 47ο πρόεδρο των ΗΠΑ – έχει πλήξει την εικόνα της γερμανικής κυβέρνησης.

Το έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία 14 Ιανουαρίου και την υπογραφή του πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Αντρέας Μιχαέλις, περιγράφει την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ για τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο ως «μέγιστη απορρύθμιση» που θα επιφέρει «επαναπροσδιορισμό της συνταγματικής τάξης – υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του προέδρου, εις βάρος του Κογκρέσου και των πολιτειακών αρχών».

Προβλέπει επίσης ότι «βασικές δημοκρατικές αρχές θα υπονομευθούν σε μεγάλο βαθμό, οι αρχές επιβολής του νόμου και τα μέσα ενημέρωσης θα στερηθούν την ανεξαρτησία τους, ενώ επιχειρηματίες της τεχνολογίας θα καταστούν πανίσχυροι.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο Μερτς εκτίμησε ότι οποιοδήποτε αίτημα της απερχόμενης γερμανικής κυβέρνησης για διάλογο με τις ΗΠΑ θα απορριπτόταν πλέον. «Αυτό το μήνυμα από την Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί φρασεολογία πολιτικού ακτιβιστή. Και προφανώς έχει δημοσιοποιηθεί σκοπίμως», είπε ο Φρίντριχ Μερτς, χαρακτηρίζοντας τη διαρροή «σοβαρό σφάλμα» για τη γερμανική εξωτερική πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider