Πούτιν: Η Ρωσία θα ξαναρχίσει την παραγωγή πυραύλων μέσου βεληνεκούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Η Ρωσία θα ξαναρχίσει την παραγωγή πυραύλων μέσου βεληνεκούς
Βλαντίμιρ Πούτιν / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
«Είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο παράγουν αυτά τα πυραυλικά συστήματα, αλλά ήδη τα μεταφέρουν στην Ευρώπη για ασκήσεις στην Δανία».

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα ξαναρχίσει την παραγωγή πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς με δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων εδάφους, λόγω των κινήσεων, όπως είπε, των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν τέτοιους πυραύλους τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρθηκαν επίσημα από τη Συνθήκη του 1987 για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (INF) με τη Ρωσία να αποσύρεται το 2019, αφού είπαν ότι η Μόσχα παραβιάζει τη συμφωνία, μια κατηγορία που το Κρεμλίνο αρνήθηκε. Στη συνέχεια, η Ρωσία επέβαλε μορατόριουμ στη δική της ανάπτυξη πυραύλων, οι οποίοι είχαν προηγουμένως απαγορευτεί από τη συνθήκη INF.

«Είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο παράγουν αυτά τα πυραυλικά συστήματα, αλλά ήδη τα μεταφέρουν στην Ευρώπη για ασκήσεις στην Δανία», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι (τα πυραυλικά συστήματα) βρίσκονται στις Φιλιππίνες. Δεν είναι γνωστό εάν πήραν τους πυραύλους από εκεί ή όχι».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία αναγκάστηκε έτσι να απαντήσει. «Προφανώς, πρέπει να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε αυτά τα συστήματα κρούσης και στη συνέχεια, με βάση την πραγματική κατάσταση, να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με το πού - αν είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας - να τα εγκαταστήσουμε», δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

tbi bank: Επιτυχής η έκδοση ομολόγου 20 εκατ. ευρώ στη βουλγαρική αγορά

ΑΑΔΕ: Ομαλά και εντός σχεδιασμού η διαδικασία της αυτοματοποιημένης υποβολής δηλώσεων

Μεγάλου: Στόχος της Τρ. Πειραιώς χαρτοφυλάκιο δανείων άνω των 35 δισ. ευρώ το 2026 - «Σταθμός» η άδεια λειτουργίας της snappi 

gazzetta
gazzetta reader insider insider