Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν συζητούνται ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν συζητούνται ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας
Γεραπετρίτης: «Στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου δεν συζητούνται, ούτε θα μπορούσαν ποτέ να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

«Στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου δεν συζητούνται, ούτε θα μπορούσαν ποτέ να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας- και τούτο αφορά τόσο τα ζητήματα της ελληνικής επικράτειας όσο και ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη μειονότητα τη μουσουλμανική της Θράκης».

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένας Δούρου, σύμφωνα με την οποία «μαθαίνουμε από τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, τον κ. Οντζού Κετσελί, ότι (κατά τη συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών Αλ. Παπαδοποπούλου με τον ομόλογό της) συζητήθηκαν θέματα Αιγαίου, καθώς και η κατάσταση των μειονοτήτων».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά o κ. Γεραπετρίτης, «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα το οποίο να αναφέρεται σε θέματα κυριαρχίας της Ελλάδας υπό συζήτηση. Ούτε θα υπάρξει ποτέ».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες από 30 Μαρτίου

Άγκυρα: Σε θετικό κλίμα ο διάλογος των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας - «Δεν επιθυμούμε εντάσεις»

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Μαυροβουνίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider