Στην Κρήτη ο Τουρνάς - Σχεδιασμός για την αντιπυρική περίοδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Κρήτη ο Τουρνάς - Σχεδιασμός για την αντιπυρική περίοδο
Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελος Τουρνάς.

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελος Τουρνάς. Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Νικόλαο Ρουμελιώτη, ο υφυπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλη Παραβολιδάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο Τσαπάκο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών κ. Αναστάσιο Ιωάννου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Ιωάννη Αμαργιανιτάκη και τον Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, Αρχιπύραρχο Μιχαήλ Σεληνιωτάκη. Συμμετείχαν ακόμα διοικητές της 3ης Ε.ΜΑ.Κ και 3ης Ε.ΜΟ.ΔΕ., καθώς επίσης και οι διοικητές των διοικήσεων πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην πυροσβεστική διοίκηση Ηρακλείου (ΠΕΠΥΔ-ΔΙΠΥΝ-1ο ΠΣ Ηρακλείου) με αντικείμενο την έναρξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, την αποτελεσματικότερη συνεργασία και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν, ήδη, ξεκινήσει οι διυπουργικές συσκέψεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας και υπογράμμισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, τις Δασικές Υπηρεσίες και τις εθελοντικές ομάδες με στόχο την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών.

«Η κλιματική κρίση τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, το βλέπουμε παντού στον κόσμο και στη χώρα μας με τις mega-fires, αλλά και με τα πλημμυρικά φαινόμενα όπως ο Daniel, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα και καταστροφές. Οφείλουμε να επιταχύνουμε για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις επιπτώσεις των φαινομένων. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Πολιτική Προστασία, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους φορείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τους Δασικούς μας. Και βεβαίως με τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και τους εθελοντές μας.

Στόχος της επιχειρησιακής σχεδίασης είναι να βελτιωθεί ο τομέας της επιτήρησης και της έγκαιρης προειδοποίησης, ώστε οι δυνάμεις να βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στα συμβάντα και να επιχειρούν γρηγορότερα» σημείωσε ο κ. Τουρνάς.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ο σχεδιασμός φέτος στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με εναέρια μέσα και ανθρώπινο δυναμικό . «Προσλαμβάνουμε ήδη 650 δασοκομάντος, 50 πτυχιούχους και επιπλέον προσωπικό» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Σταθμούς στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο και τον ‘Αγιο Νικόλαο και να ενημερωθεί διεξοδικά για όλα τα θέματα - επιχειρησιακά και οργανωτικά - που απασχολούν τους Πυροσβέστες που υπηρετούν σε αυτούς. Παράλληλα, ο κ. Τουρνάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 3η Ε.Μ.Α.Κ και της 3ης Ε.ΜΟ.ΔΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυρ. Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς

Ορίστηκε η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθούν με τον K. Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider