ΜRΒ: Μεγάλο προβάδισμα για τη ΝΔ - Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά, oριακά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΜRΒ: Μεγάλο προβάδισμα για τη ΝΔ - Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά, oριακά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
Εξακολουθεί και διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB.

Με μεγάλο προβάδισμα 23,6 μονάδων εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB για την τηλεόραση του OPEN, με το ΠΑΣΟΚ να κρατά - έστω και οριακά - τη δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα και στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός έχει αποσπάσει το 42,7% με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, να έρχεται δεύτερος με 8% και 8,2% ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι συσπειρώσεις

Υψηλό ποσοστό έχει η Νέα Δημοκρατία και στη συσπείρωση του κόμματος. Οριακά κάτω από το 80% καταγράφει η MRB τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας - μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των διαρροών ψηφοφόρων της δεν μετακινείται σε άλλο κόμμα, αλλά στην αδιευκρίνιστη ψήφο, επαναβεβαιώνοντας μία εκλογική συμπεριφορά που έχει καταγραφεί από την αρχή της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχει κατά καιρούς προσωρινές απώλειες, τις οποίες στη συνέχεια υπερκαλύπτει.

Αντίθετα, η συσπείρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφηκε στο 56,3% - και οι διαρροές της πηγαίνουν σε πολλά κόμματα, ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία. Μεγαλύτερος υποδοχέας των δυσαρεστημένων του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά.

Μη κρατικά πανεπιστήμια

Αναφορά έγινε και στα μη κρατικά πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 57,4% λέει «ναι» στην είσοδο ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας. Μάλιστα, το 67% εκτιμά ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένα Ιδρύματα - ωστόσο πάνω από το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα είναι από τα «μέτρια» ή τα λιγότερο γνωστά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: Η Ελλάδα εξετάζει συμπαραγωγή αμερικανικών φρεγατών στα ελληνικά ναυπηγεία

Μητσοτάκης στην ΠτΔ: Ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα

Μητσοτάκης: Με χαρά υποδέχομαι στη ΝΔ την Εύη Χριστοφιλοπούλου

gazzetta
gazzetta reader insider insider