Μητσοτάκης στην ΠτΔ: Ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στην ΠτΔ: Ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα
Για τα Πανεπιστήμια η πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι πρέπει να μην χάσουν οι φοιτητές την Εξεταστική.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών, την επιστολή Μπλίνκεν για το πρόγραμμα των F-35, το νομοσχέδιο για ισότητα στον πολιτικό γάμο και τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Θα συνεχίσουμε όπως δεσμευτήκαμε στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων», είπε ο πρωθυπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσιες. «Δεν εκλεγήκαμε για να παραμείνουμε ακίνητοι και να παρατηρούμε την πολιτική μας ισχύ αλλά για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε κυβέρνηση ανοιχτή στα κοινωνικά αιτήματα ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Δεν είναι εξάλλου ελληνικό πρόβλημα αλλά σε όλη Ευρώπη. Εμείς στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στήριξε τον πρωτογενή τομέα. Ο τομέας τα τελευταία χρόνια παρά τις δυσκολίες έχει επιτύχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων πηγαίνουν από ρεκόρ σε ρεκόρ. Αλλά πρέπει να προσαρμοστεί και πρέπει να βοηθήσουμε να γίνει ανταγωνιστικός», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με την οποία και επίσημα η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα F35 και λαμβάνει μια σημαντική δωρεάν αμυντική βοήθεια από τις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων και επιβεβαιώνει ότι μπορεί να έχει αντίκρισμα και ειδικά στον τομέα ενίσχυσης της αποτρεπτικής δυνατότητας».

«Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Κινούμαστε σε πολλά παράλληλα επίπεδα. Τη συζήτηση έχει μονοπωλήσει το νομοσχέδιο για ισότητα στον πολιτικό γάμο αλλά μας απασχολούν και άλλα ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση στην Γ’ εκπαίδευση που προκαλεί αντιδράσεις κι έχει οδηγήσει σε αναταραχή στο χώρο των Πανεπιστημίων. Να επαναλάβω ότι σκοπός δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά να ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο όπως έχουμε κάνει συστηματικά», συμπλήρωσε.

ΠτΔ: Σημαντικό να υπάρχει διάλογος στον πρωτογενή τομέα και να μην χάσουν οι φοιτητές την Εξεταστική

Από την πλευρά της η ΠτΔ, τόνισε ότι πράγματι η ενίσχυση αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας είναι σημαντική. «Όσο για το εσωτερικό και μεταρρυθμίσεις θα έλεγα ότι η κοινωνία πολλές φορές δείχνει το δρόμο και ο νομοθέτης προσαρμόζεται. Υπάρχουν εξελίξεις σε πολλά μέτωπα».

«Στη δημοκρατία οι κινητοποιήσεις είναι μέσο έκφρασης αντίθετης γνώμης και είναι θεμιτό. Αυτό που δεχόμαστε όλοι για παράδειγμα στα πανεπιστήμια είναι σημαντικό να μη σταματάει η λειτουργία τους και να προστατευτεί και το δικαίωμα των φοιτητών να μη χάσουν την εξεταστική περίοδο. Στο θέμα του πρωτογενή τομέα σπουδαίο να υπάρχει διάλογος και να γίνεται προσπάθεια επίλυσης γιατί έτσι εξασφαλίζουμε και την κοινωνική συνοχή«, είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιθεώρηση του Ε65 από Σταϊκούρα: Έτοιμο το έργο κατά 97-98% μέχρι την Καλαμπάκα

Παπαθανάσης: Όλο το νέο πακέτο επιδοτήσεων και δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Νησίδα σταθερότητας και προοπτικής η Ελλάδα – Τι έδειξε η έρευνα «Business Pulse 2023»

gazzetta
gazzetta reader insider insider