Μητσοτάκης: Τον Ιανουάριο το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην παιδεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Τον Ιανουάριο το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην παιδεία
Στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται στις επιτυχίες της οικονομίας, την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και την οπαδική βία.

Στις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον εορταστικό του, καθιερωμένο πλέον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως τα φετινά Χριστούγεννα «βρίσκουν την Ελλάδα να έχει αφήσει πίσω της μια υπερδεκαετή αλυσίδα κρίσεων».

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αλλά και η συμφωνία του ECOFIN για την ειδική εξαίρεση των αμυντικών δαπανών είναι ανάμεσα στους λόγους που αισιοδοξεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «επιστέγασμα των προσπαθειών μας ήταν η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τα εύσημα από διεθνείς οργανισμούς και οικονομικούς αναλυτές. Ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα αναδεικνυόταν από τον Economist ως χώρα της χρονιάς, και ότι η ελληνική οικονομία θα ερχόταν πάλι πρώτη μεταξύ 35 κρατών για τις επιδόσεις της;».

Όσο αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «εμβληματικό», θα τεθεί σε διαβούλευση μετά τις γιορτές και «μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει νόμος του κράτους, ανοίγοντας τον δρόμο και για την αναθεώρηση του Άρθρου 16, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πια στα δεδομένα του 21ου αιώνα».

Αναφερόμενος και στην οπαδική βία, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει «ένα συγκροτημένο σχέδιο με 7 καίριες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει κάμερες στα γήπεδα, άμεση καθιέρωση μητρώου, μια Λέσχη ανά έμβλημα, ηλεκτρονικό εισιτήριο με έλεγχο ταυτοπροσωπίας».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν την Ελλάδα να έχει αφήσει πίσω της μια υπερδεκαετή αλυσίδα κρίσεων και να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία!»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα δίνουν πτυχίο με πλήρη ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα

Σκέρτσος: Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις τολμηρές αλλαγές που απέφυγαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Σταϊκούρας: Με την αναβάθμιση του Προαστιακού βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών της Δυτικής Αττικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider