Γεραπετρίτης: Μόνη μας διαφορά με Τουρκία η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας – Θα πάμε βήμα βήμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεραπετρίτης: Μόνη μας διαφορά με Τουρκία η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας – Θα πάμε βήμα βήμα
«Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» τόνισε ο υπ. Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μετά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις στα social media για την υπόκλισή του την ώρα της άφιξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης πήρε θέση για το συμβάν με δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ότι η κίνησή του δεν έγινε για τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ήταν μαζί του.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φωνές που είναι αντίθετες στην προσέγγιση που επιχειρούμε με την Τουρκία. Με τον Πρόεδρο (σ.σ. Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν έχουμε την τυπική σχέση», υπογράμμισε. «Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους», επεσήμανε, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνηση που μοιάζει με μικρή υπόκλιση τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Τουρκίας περνούσε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, έχοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλευρό του.

Παράλληλα επεσήμανε πως «έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ενώ είναι «χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις». «Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας», πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι «θα πάμε βήμα βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία».

«Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα. «Η διακήρυξη των Αθηνών σηματοδοτεί την επόμενη μέρα» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως η ελληνική διπλωματία είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. «Αισθάνομαι πιο δυνατός για να διαχειριστώ την οποιαδήποτε ένταση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

«Καμία υπόκλιση» Γεραπετρίτη προς τον Ερντογάν, λένε συνεργάτες του υπουργού

Συνεργάτες του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έδωσαν απάντηση στα σχόλια που κάνουν το γύρο του διαδικτύου διαμηνύοντας πως ο ΥΠΕΞ υποκλίθηκε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία συναντιόταν εκείνη τη στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος.

«Την υπόκλιση την έκανε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί είναι πολύ ευγενής», είπαν χαρακτηριστικά. Επίσης, πληροφορίες της εκπομπής του Mega, αναφέρουν ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν συναντηθεί νωρίτερα στο αεροδρόμιο και εκεί ο Έλληνας αξιωματούχους δεν είχε κάνει καμία υπόκλιση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Guardian: Με μια «win - win» προσέγγιση στην Αθήνα ο Ερντογάν, μετά την τελευταία επεισοδιακή του επίσκεψη

Οι συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα με την Τουρκία

Ελλάδα - Τουρκία: Το κείμενο της Διακήρυξης των Αθηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider