Βορίδης: Απόλυτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού ο αγώνας απέναντι στην ακρίβεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βορίδης: Απόλυτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού ο αγώνας απέναντι στην ακρίβεια
Μάχη ενάντια στην ακρίβεια δίνει η κυβέρνηση ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σχολιάζοντας τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δύο πολυεθνικές.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δυο πολυεθνικές εταιρείες για αισχροκέρδεια σχολίασε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι «ο αγώνας κατά της ακρίβειας, είναι απόλυτη προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ένταση στη Βουλή και την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης δεν αφορά το σήμερα αλλά το χθες. Δεν μπορεί να μιλάμε για την επιλογή διοικητών στο Δημόσιο και η αντιπολίτευση να επαναφέρει θέματα όπως τα Τέμπη και οι υποκλοπές. Αυτά τα θέματα αφενός έχουν περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης και αφετέρου έχουν κριθεί σε δυο εκλογικές διαδικασίες μέσα στους τελευταίους μήνες».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι επικείμενες αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι «δεν αποτελούν πρόσθετη φορολογία. Είναι μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και ισότητας», προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά που δηλώνει ένας εργαζόμενος με τον βασικό μισθό.

Τέλος και απαντώντας στο ερώτημα αν η Κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει νέα θετικά μέτρα για τους πολίτες, είπε ότι «η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πρώτο μέλημα της είναι η ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων και όχι μόνο. Η χρονιά δείχνει να πηγαίνει καλά δημοσιονομικά κι αν αυτό αποτυπωθεί και στο κλείσιμο της μετά από 2 μήνες, τότε η Κυβέρνηση θα πράξει τι αυτονόητο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας «Yutong International Holding» στο Πεκίνο

Βουλή: Το μεσημέρι η ψήφιση νομοσχεδίου για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου

Μητσοτάκης: Eπίσκεψη σε Κίνα σήμερα, αύριο συναντάται με τον Σι Τζινπίνγκ - Ποιοι υπουργοί τον συνοδεύουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider