Σκρέκας: Βαριά πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε μεγάλες πολυεθνικές για αθέμιτη κερδοφορία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Βαριά πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε μεγάλες πολυεθνικές για αθέμιτη κερδοφορία
Τα ανώτατα πρόστιμα που προβλέπονται για την παραβίαση του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Το ανώτατο πρόστιμο, ύψους 1.000.000 ευρώ που προβλέπει η διάταξη για το πλαφόν στα περιθώρια κέρδους σε βασικά καταναλωτικά είδη, επέβαλε σε δύο πολυεθνικές ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μετά τους ελέγχους από την Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Τα πρόστιμα που σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, είναι τα εξής:

• Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

• Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο ώστε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια και να τονώσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά είδη. Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται χωρίς δισταγμό. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Δεν εφησυχάζουμε», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται έλεγχοι σε τουλάχιστον επτά πολυεθνικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Ξεκινά η ανάκτηση υπερεσόδων των προμηθευτών – Στα 275 εκατ. στο πρώτο 11μηνο

Καφηρέας: Το αιολικό πάρκο που εκτοξεύει EBITDA & «πράσινο» χαρτοφυλάκιο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider