Ούγγρος ΥΠΕΞ: Η ΕΕ έπρεπε να είχε «απομονώσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ούγγρος ΥΠΕΞ: Η ΕΕ έπρεπε να είχε «απομονώσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να είχε «απομονώσει» τον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά αντιθέτως τον έχει παγκοσμιοποιήσει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να είχε «απομονώσει» τον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά αντιθέτως τον έχει παγκοσμιοποιήσει, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πίτερ Σίγιαρτο.

Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας σε συνέντευξή του στο CNBC, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΕΕ, τονίζοντας πως διχάζει την Ανατολή και τη Δύση, ενώ μια από τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου είναι ότι ο κόσμος «χωρίζεται σε στρατόπεδα», με αποτέλεσμα να διαρρηγνύεται η διεθνής επικοινωνία και συνεργασία, ενώ απειλείται η ειρηνευτική λύση μεταξύ των 2 αντιμαχόμενων πλευρών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ούγγρος ΥΠΕΞ «ψέγει» τον ευρωπαϊκό χειρισμό στον ρωσοουκρανικό πόλεμο. Τον Ιανουάριο είχε υπογραμμίσει πως οι κυρώσεις των Βρυξελλών κατά της Ρωσίας προφανώς «δεν εκπλήρωσαν τις προσδοκίες» και προκάλεσαν περισσότερες «πληγές» στις οικονομίες περισσότερο παρά στη Μόσχα.

«Η οικονομία της Ρωσίας δεν έχει γονατίσει. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις αλλά ο πόλεμος δεν πλησιάζει στο τέλος του. Και η οικονομία της Ευρώπης υποφέρει περισσότερο από τις κυρώσεις παρά από τη ρωσική οικονομία», διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα πιθανά θραύσματα ρωσικών drone εντοπίστηκαν στο έδαφος της Ρουμανίας

Κιμ σε Πούτιν: Απόλυτη προτεραιότητα οι σχέσεις μας με τη Ρωσία

Ουκρανία: Επιδρομή της Ρωσίας με drones καμικάζι σε λιμενικές υποδομές στην Οδησσό - 6 τραυματίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider