Την Τετάρτη η ετήσια ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τετάρτη η ετήσια ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Στις 13 Σεπτεμβρίου (στις 10:00 πμ ώρα Ελλάδος) η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης / State of the Union (SOTEU 2023).

Στις 13 Σεπτεμβρίου (στις 10:00 πμ ώρα Ελλάδος) η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης / State of the Union (SOTEU 2023).

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Επιτροπής θα κάνει επισκόπηση του έργου και των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το προηγούμενο έτος, θα αναφερθεί προκλήσεις της εποχής μας και θα προτείνει ιδέες για το μέλλον της ΕΕ.

Θα παρουσιάσει τις βασικές προτεραιότητες και τις εμβληματικές πρωτοβουλίες για το προσεχές έτος, αξιοποιώντας τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα που κατάφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση στην Ολομέλεια με τους ευρωβουλευτές.

Η ομιλία αυτή θα είναι η τελευταία στο πλαίσιο της τρέχουσας νομοθετικής εντολής, πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα 5 παιδιά του Μπερλουσκόνι συμφώνησαν να αποδεχθούν την κληρονομία του «Καβαλιέρε»

Νάνσι Πελόζι: Ξανά υποψήφια για το αμερικανικό Κογκρέσο στα 83 της

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Στόχος του Συμφώνου Σταθερότητας η μείωση ελλειμμάτων και χρέους στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider