Κεραμέως: Έρχονται 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2024, βάσει των αποχωρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Έρχονται 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2024, βάσει των αποχωρήσεων
Τη μερίδα του λέοντος θα έχει ο κλάδος της Υγείας, είπε η υπουργός Εσωτερικών.

Την πρόσληψη 16.000 ατόμων στο Δημόσιο, προανήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως τη μερίδα του λέοντος θα έχει ο κλάδος της Υγείας.

«Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα το τελικό πλάνο για τις 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Ο αριθμός προκύπτει από έναν πολύ αυστηρό κανόνα στο δημόσιο: Μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Κρατάμε αν θέλετε, σφιχτό το σώμα του δημοσίου τομέα, αλλά ταυτόχρονα εισάγουμε διαρκώς κίνητρα για να βελτιώσουμε την απόδοση, την παραγωγικότητα του δημοσίου. θέλουμε ένα Δημόσιο το οποίο θα είναι πιο αξιοκρατικό, πιο αποτελεσματικό, πιο λειτουργικό».

Η Υγεία έχει τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις. θα είμαστε απολύτως συνεπείς στην προτεραιότητα που δίνουμε στην Υγεία με βάση τις ανάγκες που έχει η χώρα μας. Είμαστε σε διαδικασία που καταγράφουμε τις ανάγκες που έχουν οι φορείς σε όλη τη χώρα, σε όλα τα υπουργεία, σε όλους τους τομείς. Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, έρευνας, μελέτης προκειμένου να παρουσιάσουμε σε περίπου ένα μήνα από σήμερα το τελικό πλάνο για τις 16.000, προσλήψεις, ανέφερε.

Μπόνους παραγωγικότητας

Όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων επεσήμανε πως γίνεται με συγκεκριμένες παραμέτρους που συνδέονται πλέον και με το μπόνους παραγωγικότητας. Όσο πιο αποτελεσματικός είναι ένας δημόσιος υπάλληλος, τόσο καλύτερα αμείβεται, τόνισε.

Στη συνέχεια η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στην αποτίμηση των υπηρεσιών του Δημοσίου από τους ίδιους τους πολίτες: Για παράδειγμα πηγαίνω σε ένα ΚΕΠ, εξυπηρετούμαι κι εν συνεχεία καλούμαι να απαντήσω με sms εάν η εξυπηρέτηση ήταν αποτελεσματική, ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Σε έναν χρόνο η ψηφιακή κάρτα εργασίας

ΔΥΠΑ: Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις μαθητείας σε 50 Επαγγελματικές Σχολές

Εφορία: Ποιοι κινδυνεύουν με «καμπάνα» ως 500 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider