Γεωργιάδης: Σε έναν χρόνο η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Σε έναν χρόνο η ψηφιακή κάρτα εργασίας
Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται το δικαίωμα στην απεργία και την εργασία.

Σε έναν χρόνο αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που θα ελέγχει ακριβώς τις ώρες που δουλεύουν οι υπάλληλοι, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως κάθε εργαζόμενος θα πληρώνεται ακόμα και το ένα λεπτό της υπερωρίας του, «χωρίς να έχει ο εργοδότης τη δυνατότητα να κλέψει τον υπάλληλό του».

Όσον αφορά τη δεύτερη απασχόληση όσων εργάζονται, είπε ότι θα αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης και θα παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη, ενώ για την έκδοση των συντάξεων ανέφερε πως στόχος είναι βγαίνουν σε ένα μήνα από την αίτηση.

Κάθε υποψήφιος συνταξιούχος θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με επιθεωρητή του ΕΦΚΑ μέσω Skype για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με την έκδοση της σύνταξης, πρόσθεσε. Η νέα υπηρεσία, είπε, ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει ο ίδιος την κανονική εφαρμογή της.

«Ο κάθε ένας που θα κάνει αίτημα για τη σύνταξή του, ο ΕΦΚΑ θα του στέλνει ένα email και έναν λογαριασμό Skype του εισηγητή που έχει χρεωθεί να του βγάλει τη σύνταξη. Εάν βλέπει ότι καθυστερεί, μπορεί ή ο εισηγητής να του στείλει μήνυμα «παρακαλώ πολύ, επικοινωνήστε μαζί μας γιατί λείπει αυτό το χαρτί» ή ο ασφαλισμένος να του πει «σας παρακαλώ πολύ θέλω να μου εξηγήσετε γιατί δεν έχει βγει ακόμα η σύνταξή μου ενώ έχουν περάσει π.χ. δύο μήνες». Στόχος μας είναι οι συντάξεις να βγαίνουν όλες στον ένα μήνα και οι εκκρεμείς συντάξεις να είναι μηδέν. Τώρα δεν είμαστε στο μηδέν, είμαστε γύρω στις 30.000 εκκρεμείς συντάξεις. Στο τέλος του χρόνου, θέλουμε να έχουμε φτάσει γύρω στις 25.000 και να προχωράμε με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα κάτω», είπε.

Τέλος, σημείωσε ότι στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται το δικαίωμα στην απεργία και την εργασία. Διευκρίνισε, ότι θα προστατεύεται ο εργαζόμενος που επιθυμεί να απεργήσει όπως και αυτός που επιθυμεί να εργαστεί. «Η παρεμπόδιση στην εργασία θεωρείται ποινικό αδίκημα και όποιος το κάνει θα αντιμετωπίζει αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο», συμπλήρωσε.

Για την υποψηφιότητα Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι ενδιαφέρον ότι για υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει από σήμερα κάποιος κύριος που έχει ζήσει το “American dream”. Στο βίντεο που βλέπουμε, ο κύριος Κασσελάκης είναι η ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου και της επιτυχίας του καπιταλιστικού συστήματος. Άρα, ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ… καπιταλιστής».

«Θα τον κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καλό για τη χώρα τα κόμματα να πάψουμε να έχουμε την τοξική πολιτική αντιπαράθεση του παρελθόντος, να μπορούμε να μιλάμε για προγραμματικά ζητήματα, να μην φοβόμαστε να πούμε ότι «δούλεψα στην Goldman Sachs», να μην φοβόμαστε να πούμε ότι «είμαι εφοπλιστής», να μην φοβόμαστε να πούμε ότι «πήρα δάνειο από τράπεζα και πήρα το πλοίο». Αυτά είναι θετικά πράγματα. Δεν είναι βέβαια πολύ ΣΥΡΙΖΑϊκά, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν οι ίδιοι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπακογιάννης: Στόχος στο τέλος του 2025 να έχει παραδοθεί το πάρκο στο Βοτανικό

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider