Προκλητική δήλωση Ερντογάν: «Το 1974 φέραμε την ειρήνη στην Κύπρο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προκλητική δήλωση Ερντογάν: «Το 1974 φέραμε την ειρήνη στην Κύπρο»
Σε μία προκλητική δήλωση σχετικά με την επέτειο εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μία προκλητική δήλωση σχετικά με την επέτειο εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο προχώρησε χθες (20/07) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ψευδοκράτος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άξιο αναφοράς είναι ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η οποία προέκυψε μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε στις χώρες του Κόλπου, έκανε τα εγκαίνια ενός νέου αεροδρομίου. Μάλιστα, δεν έλειψαν οι προκλητικές δηλώσεις, καθώς έκανε λόγο πως «η Τουρκία το 1974 (σ.σ. τη χρονιά εισβολής στη βόρεια Κύπρο) έφερε την ειρήνη στην περιοχή»

Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου να υποστηρίξουμε τη λύση των δύο ισότιμων κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα στο νησί της Κύπρου και να πούμε όχι στην επιβολή της έντασης και στην κουλτούρα της σύγκρουσης. Δεν είναι μακριά οι μέρες, που ο νέος τερματικός σταθμός ο νέος αεροδιάδρομος που εγκαινιάσαμε σήμερα (σ.σ. εννοεί χθες, Πέμπτη) και θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται για διεθνείς πτήσεις» ανέφερε στην αρχή των εγκαινίων ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε έκκληση στη Δύση να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Όλες μας οι προσπάθειες γίνονται για να συνεχιστεί η ειρήνη που υπάρχει στο νησί την οποία φέραμε εμείς το 1974. Εμείς επιθυμούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

«Όταν είναι ξεκάθαρη η πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί, όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατή μια ομοσπονδιακή λύση. Επαναλαμβάνω το ιστορικής σημασίας κάλεσμα το οποίο είχα κάνει σε όλο τον κόσμο και στο βήμα του ΟΗΕ. Μην γυρνάτε την πλάτη σας στην πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί. Ελάτε κα το συντομότερο δυνατό και αναγνωρίστε την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"» σημείωσε παράλληλα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ερντογάν προσγειώθηκε στην «ΤΔΒΚ» με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Επικοινωνία με την ΠΟΕΔΗΝ για την ανανέωση των συμβάσεων 2.000 υγειονομικών

Ευρωαγορές: Προσεκτικές κινήσεις στο μέσο της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

Χρηματιστήριο: Trading πέριξ των 1.340 μονάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider