Οργή στη Βρετανία για Λιζ Τρας: Έβγαλε 93.000 ευρώ σε 4 ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οργή στη Βρετανία για Λιζ Τρας: Έβγαλε 93.000 ευρώ σε 4 ώρες
Σε αντίστοιχο ταξίδι της στις ΗΠΑ, αποζημιώθηκε μόνο για τα έξοδά της, ύψους περίπου 7.600 στερλινών.

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας κέρδισε 80.000 λίρες (101.600 δολάρια ή 93.000 ευρώ) σε τέσσερις ώρες φέτος κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ταϊβάν προκαλώντας αντιδράσεις στο Συντηρητικό Κόμμα, του οποίου μάλιστα ήταν ηγέτιδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία στο «τιμόνι» του Ηνωμένου Βασιλείου πληρώθηκε από ένα ταϊβανέζικο think tank, το Prospect Foundation, με το εξωφρενικό ποσό για 240 λεπτά.

Αναλυτικότερα, η κα Τρας τον Μάιο, εκφώνησε μια ομιλία στην Ταϊπέι που επέκρινε την Κίνα και κατηγόρησε την Ευρώπη ότι απέτυχε να σταθεί δίπλα στο νησί που το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι αποτελεί κομμάτι της εδαφικής του κυριαρχίας.

«Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί στη Δύση που επιμένουν στην ιδέα ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με την Κίνα. Δεν μπορείς να πιστέψεις ούτε μια λέξη που λένε», επεσήμανε η κα Τρας, αναφερόμενη στα αυταρχικά καθεστώτα. Αυτό που έφερε στα κάγκελα τους βουλευτές του κόμματός της, είναι πως όταν η ίδια ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να μιλήσει στο Heritage Foundation, ένα συντηρητικό think tank τον Απρίλιο, με έδρα την Ουάσινγκτον, αποζημιώθηκε μόνο για τα έξοδά της, ύψους περίπου 7.600 στερλινών.

Αντιστοίχως, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έλαβε 150.000 δολάρια από οργάνωση στην Ταϊπέι για να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Ταϊβάν στις αρχές του περασμένου έτους, μετά από πρόσκληση της ίδιας δεξαμενής σκέψης με την Tρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απολύεται το 40% του προσωπικού του Open Society Foundations του Σόρος

Ryanair: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης τον Ιούνιο - Αύξηση 29% στο α' εξάμηνο του 2023

Έρχεται το αντίπαλον δέος του Twitter: Η Meta φέρνει τη Threads

gazzetta
gazzetta reader insider insider