Τσίπρας για αποπομπή Πνευματικού: Too little, too late

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας για αποπομπή Πνευματικού: Too little, too late
«Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση οι δυο μας να μας πει ποιο είναι το σχέδιό του για την Υγεία» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πολύ αργά» έθεσε εκτός ΝΔ τον υποψήφιο βουλευτή, Σπύρο Πνευματικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο αναφορικά με την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Too little, too late», όπως λένε οι Αγλλοσάξονες του Ευκλείδη, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, προσθέτοντας ότι ο κ. Πνευματικός τέθηκε εκτός ΝΔ μετά τη δική του τοποθέτηση χθες το βράδυ στη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ σε συνδυασμό με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Πνευματικός τέθηκε εκτός κόμματος «επειδή φανέρωσε το κρυφό σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για την Υγεία».

«Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση οι δυο μας να μας πει ποιο είναι το σχέδιό του για την Υγεία» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χρονικό

Νωρίτερα από την Αιδηψό, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο κ. Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Γραμματικός προχώρησε και σε ανάρτηση στα social media στην οποία τονίζει πως: «Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πνευματικός δήλωσε την Πέμπτη (8/6) ότι «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται….».

Mάλιστα, προέβη σε διευκρινιστική δήλωση στη συνέχεια σημειώνοντας πως: «δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν».

«Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θα περάσει η Ζωή το ΚΚΕ; - Η Ράνια του ΣΥΡΙΖΑ και τα σεμινάρια ψυχικής ενδυνάμωσης - Στου Βούτση στη Ροδόπη 

Αλλού ο ένας, αλλού ο άλλος στον Συριζα, Πού πήγε η Λάλη; Τα Νόμπελ του Κυριάκου

Βαριά καταγγελία Κυριάκου για ανάμειξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής υπέρ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider