ΝΔ: Εκτός εκλογικής μάχης ο Σπύρος Πνευματικός

Newsroom
Μοιράσου το
ΝΔ: Εκτός εκλογικής μάχης ο Σπύρος Πνευματικός
«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ» διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

Aποσύρεται από την προεκλογική μάχη της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, μετά τη δήλωση για τους καρκινοπαθείς που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Αιδηψό ανακοίνωσε ότι ο κ. Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Γραμματικός προχώρησε και σε ανάρτηση στα social media στην οποία τονίζει πως: «Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

Τι προηγήθηκε - Η επίμαχη δήλωση

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πνευματικός δήλωσε την Πέμπτη (8/6) ότι «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται….».

Mάλιστα, προέβη σε διευκρινιστική δήλωση στη συνέχεια σημειώνοντας πως: «δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν».

«Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Ο κόσμος ξέρει ότι ψηφίζει για το ποιος και πως θα κυβερνήσει

Θα περάσει η Ζωή το ΚΚΕ; - Η Ράνια του ΣΥΡΙΖΑ και τα σεμινάρια ψυχικής ενδυνάμωσης - Στου Βούτση στη Ροδόπη 

Τσίπρας: Η κρυφή ατζέντα της ΝΔ σε Οικονομία και Υγεία - 5+1 αλήθειες για το πρόγραμμα της ΝΔ

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider