Τσακαλώτος: Να κινηθούμε «χωρίς να επενδύσουμε στον φόβο» - Εκεί κάναμε λάθος, το ομολογούμε

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Να κινηθούμε «χωρίς να επενδύσουμε στον φόβο» - Εκεί κάναμε λάθος, το ομολογούμε
«Λάθος» στον τρόπο που επικοινώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ το μείγμα της πολιτικής του, στην προεκλογική περίοδο πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, αναγνώρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

«Λάθος» στον τρόπο που επικοινώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ το μείγμα της πολιτικής του, στην προεκλογική περίοδο πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, αναγνώρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δίνει τη μάχη για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς» εν όψει και του β' γύρου των εκλογών της 25ης Ιουνίου, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε δύο λάθη. Όπως είπε, η Αριστερά έχει δύο ρόλους, από τη μία να ακούει τον κόσμο και από την άλλη να εκπαιδεύει τον κόσμο. «Εγώ νομίζω ότι δεν δώσαμε και αρκετή ιδεολογική μάχη» είπε ειδικότερα και συνέχισε: «Συγχρόνως είχαμε και το πρόβλημα ότι δεν ακούσαμε».

Στόχος μας, όπως είπε, «είναι να ακούσουμε και να εξηγήσουμε» ότι χρειάζεται συλλογικότητα, έναντι του ατομικισμού, αναφέροντας για παράδειγμα ότι «δεν θα αυξηθούν οι μισθοί αν δεν επιστρέψουμε στις συλλογικές συμβάσεις». Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι έχει τεράστια σημασία «η οικονομία και η κοινωνία να πάνε μαζί».

«Νομίζω τώρα στην επόμενη περίοδο, πρέπει χωρίς να επενδύσουμε στον φόβο, που εμείς το κάναμε, και είναι ένα μέρος της κριτικής μας. Δηλαδή το μείγμα της πολιτικής μας, πόσο λέμε το θετικό μας πρόσημο, το θετικό μας πρόγραμμα, πόσο επενδύουμε στο... πρόβλημα. Εκεί κάναμε λάθος. Είναι από τα πράγματα που πρέπει να ομολογήσουμε» ανέφερε ακόμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πότε πληρώνει το επίδομα των 100 ευρώ για τους εργαζόμενους

Συντάξεις Αυγούστου: Ανατροπή με τις ημερομηνίες καταβολής τους - Για ποιους συνταξιούχους έρχεται νωρίτερα η πληρωμή

Επίδομα 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Άμεση η πληρωμή

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider