Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Έκλεισε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών χωρίς, όπως αναμένονταν, να προκύψει κυβερνητική λύση ή έστω προσπάθεια κυβερνητικής λύσης.

Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιήσουν σήμερα 24 Μαΐου στις 11:00, υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Εχθές, έκλεισε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών χωρίς, όπως αναμένονταν, να προκύψει κυβερνητική λύση ή έστω προσπάθεια κυβερνητικής λύσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός, επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που έλαβε, σύμφωνα με το Σύνταγμα, χωρίς να κάνει χρήση.

Νωρίτερα εχθές, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε την εντολή, καθώς -όπως είπε- «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

«Κυρία Πρόεδρε όπως γνωρίζετε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου κι εγώ ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου έχετε εσείς τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως την Κυριακή στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της Βουλής, με τους βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία του Κοινοβουλίου. Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η εκλογή του προεδρείου, ενώ έως το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και της νέας προσφυγής στις κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει ως επικεφαλής έναν δικαστή και θα είναι στα πρότυπα των υπηρεσιακών κυβερνήσεων Παναγιώτη Πικραμμένου και Βασιλικής Θάνου. Συνεπώς ένας από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, θα ηγηθεί βάσει συντάγματος, της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Teneo: Οι παγίδες της δεύτερης εκλογικής μάχης για τη Νέα Δημοκρατία

Τσίπρας για εκλογές: Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα για ΣΥΡΙΖΑ - Αναλαμβάνω την ευθύνη

Μητσοτάκης στο CNN: Με κυβέρνηση ΝΔ ανακτούμε την επενδυτική βαθμίδα - Νικήσαμε για δεύτερη φορά τον λαϊκισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider