Θεανώ Φωτίου: «Με βάση τα εισοδήματα, η μεσαία τάξη είναι στα 5.000 ευρώ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεανώ Φωτίου: «Με βάση τα εισοδήματα, η μεσαία τάξη είναι στα 5.000 ευρώ»
Στα 5.000 ευρώ έθεσε ως πήχη του κόμματός της τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου,

Στα 5.000 ευρώ έθεσε ως πήχη του κόμματός της τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου,

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση που της τέθηκε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης στον ΣΚΑΪ, σχετικά με το ποια εισοδήματα θα φορολογηθούν, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ίδια είπε πως, κατά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η μεσαία τάξη «έχει φτωχοποιηθεί» και το εισόδημά της είναι από τα 5.000 ευρώ κατ’ άτομο.

«Αυτή τη στιγμή, με βάση αυτά τα εισοδήματα, είναι 5.000, αν θυμάμαι καλά, η μεσαία τάξη, το ένα άτομο, το ισοδύναμο του εισοδήματος. Αυτή που λέει μεσαία τάξη ο Μητσοτάκης, έχει φτωχοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι πια τα εισοδήματα της μεσαίας τάξη αυτά που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι τα εισοδηματικά. Τα ανώτερα εισοδήματα, είναι αυτά που εννοεί ο Μητσοτάκης μεσαία τάξη. Αυτά, με βάση τα εισοδήματα της ΕΛΣΤΑΤ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μεσαία τάξη δεν είναι μόνο αυτός που έχει αυτό το εισόδημα, είναι και αυτός που θεωρεί τον εαυτό του μεσαία τάξη», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η κα Φωτίου δεν διευκρίνισε ποιους εντάσσει στα υψηλά εισοδήματα τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να φορολογήσει, επισημαίνοντας ότι μόνο ότι το εισόδημα της μεσαίας τάξης ξεκινά από τα 5.000 ευρώ το άτομο. Ερωτηθείσα σχετικά πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αύξηση φόρων, απάντησε ότι «χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής. Ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι δίνοντας λεφτά στο κοινωνικό κράτος αυτά χάνονται ενώ αντίθετα δημιουργείται ανάπτυξη».

Όσα είπε

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσαπανίδου: Dealer των funds o Μητσοτάκης - Πλειστηριασμοί και «γονάτισμα» μεσαίας τάξης η ατζέντα του

Στα «άκρα» η κόντρα της Disney με το κυβερνήτη της Φλόριντα μετά το ναυάγιο επένδυσης σχεδόν 1 δισ.

Τσίπρας: Λαθροθηρία και fake news τα περί αύξησης εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider