Μητσοτάκης: Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ - Οι απόψεις Κατρούγκαλου είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ - Οι απόψεις Κατρούγκαλου είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ
Πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, δεν ενδώσαμε στην τοξικότητα», είπε.

«Θέλουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για τη ΝΔ, θέλουμε να κλείσουμε όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια, είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και να υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

Για την υπόθεση Κατρούγκαλου, σχολίασε πως «το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε αποκαλύψει τι θα έκανε με το νόμο Κατρούγκαλου, που τσάκισαν τη μεσαία τάξη, τα πιστεύουν βαθιά αυτά, δεν έκανε λάθος». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στην ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κρυφό τους σχέδιο», τόνισε.

Παράλληλα, για την πλατφόρμα καταγραφής των αποτελεσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «όλα αυτά για τα παράλληλα συστήματα θυμίζουν και τα παράλληλα νομίσματα, δεν δίνω και πολύ σημασία, δε νομίζω ότι κανείς θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα».

Όσον αφορά τους έμμεσους φόρους και γιατί δεν μειώνονται, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αν ο σκοπός είναι η μείωση των τιμών, δεν έχει αποτέλεσμα. «Δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες, χωρίς αποτέλεσμα. Τα χρήματα αυτά θα μας λείψουν από κάπου», τόνισε.

Ο ίδιος έθεσε ως στοίχημα για την επόμενη τετραετία την αναμόρφωση του ΕΣΥ, ενώ έκανε αναφορά στη στοχοποίηση τόσο του Διονύση Σαββόπουλου, όσο και της συζύγου του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στον ΕΝΦΙΑ σε μικρά νησιά και ορεινά χωριά, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «προφανώς και θα τηλεφωνήσω στον κ. Ερντογάν να τον συγχαρώ για πιθανή νίκη του, όπως το ίδιο θα έκανα και εάν κερδίσει τις εκλογές ο Κιλιτσντάρογλου» και επέμεινε ότι «θα συνεχίσω να τείνω χείρα φιλίας προς την Τουρκία, αλλά δεν είμαι αφελής, ο αναθεωρητισμός είναι βαθιά ριζωμένος, θα συνεχίσουμε την πολιτική των λελογισμένων εξοπλισμών και της αναβάθμισης του κύρους της χώρας διεθνώς».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «εφόσον επανεκλεγεί η νέα κυβέρνηση, θα εξετάσει περαιτέρω παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ σε μικρά νησιά και μικρά χωριά της επικράτειας ως έξτρα κίνητρο γενικότερης ενίσχυσης τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο μαρτυριάρης Κατρούγκαλος αποκάλυψε την αλήθεια για τη φοροκαταιγίδα ΣΥΡΙΖΑ

Ακτινογραφία μιας βουβής προεκλογικής περιόδου - Το καλύτερο σύνθημα ever

Εκλογές 2023: Το «αλφαβητάρι» της κάλπης - Χρήσιμες πληροφορίες για το πώς ψηφίζουμε

gazzetta
gazzetta reader insider insider