Ιταλία: Η Μελόνι κατά της «αγγλομανίας» - Πρόστιμα 100.000 ευρώ για όσους δεν χρησιμοποιούν την ιταλική γλώσσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Η Μελόνι κατά της «αγγλομανίας» - Πρόστιμα 100.000 ευρώ για όσους δεν χρησιμοποιούν την ιταλική γλώσσα
Προτεινόμενο νομοσχέδιο ζητά από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα να γράφουν όλα τα ονόματα και τα ακρωνύμια στα ιταλικά.

Το ακροδεξιό κόμμα της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, παρουσίασε ένα νομοσχέδιο κατά της χρήσης αλλοδαπών όρων, με πρόστιμα που μπορούν να φτάνουν έως και τα 100.000 ευρώ για οντότητες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα της χώρας που χρησιμοποιούν ξένους όρους, ιδίως αγγλικά, αντί της ιταλικής γλώσσας στις επίσημες ανακοινώσεις τους.

Σύμφωνα με το Reuters, το νομοσχέδιο που παρουσίασε το εθνικιστικό κόμμα «Αδέρφια της Ιταλίας» καλεί σε προστασία και φροντίδα της ιταλικής γλώσσας, αναφέροντας πως ενώ «η αγγλομανία έχει επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας».

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από τα δύο σώματα της ιταλικής Βουλής προτού εφαρμοστεί ως νόμος, χωρίς να υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτό θα μπορεί να ολοκληρωθεί.

Στο κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης σημειώνεται πως η διάδοση των αγγλικών «υποτιμά και ταπεινώνει» τα ιταλικά. Ακόμα, αναφέρει πως οι οντότητες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα πρέπει να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του Δάντη για να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα, ζητά από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα να γράφουν όλα τα ονόματα και τα ακρωνύμια στα ιταλικά, με τις ξένες λέξεις να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση που είναι αδύνατο να μεταφραστούν στα ιταλικά.

Η έκθεση υποστηρίζει πως η χρήση των αγγλικών στην Ευρώπη «είναι ακόμα περισσότερο αρνητική και παράδοξη» δεδομένου του ότι η Βρετανία έχει εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Οι άλλες έρευνες της δικαιοσύνης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

Η Ιταλία απαγορεύει προσωρινά τη χρήση του ChatGPT

gazzetta
gazzetta reader insider insider