«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για τηλεδιοίκηση και παρακολουθήσεις - «Η κυβέρνηση λέει το ένα ψέμα πάνω στο άλλο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για τηλεδιοίκηση και παρακολουθήσεις - «Η κυβέρνηση λέει το ένα ψέμα πάνω στο άλλο»
«Η κυβέρνηση λέει το ένα ψέμα πάνω στο άλλο δίχως κανένα σεβασμό στην αλήθεια και στη μνήμη των θυμάτων», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, επικαλούμενη την «αυτοψία Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησής στην Λάρισα».

«Η κυβέρνηση λέει το ένα ψέμα πάνω στο άλλο δίχως κανένα σεβασμό στην αλήθεια και στη μνήμη των θυμάτων», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, επικαλούμενη την «αυτοψία Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησής στην Λάρισα».

Στην δήλωσή της αναφέρει: «Μέχρι σήμερα οι κύριοι Γεραπετρίτης, Οικονόμου, Καραμανλής επαναλάμβαναν ότι το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, όχι μόνο υπάρχει αλλά ήταν σε λειτουργία τη νύχτα της τραγωδίας. Μετά την αυτοψία και του Αλέξη Τσίπρα, όταν όλοι είδαμε ότι είναι ένα γιαπί από το καλοκαίρι του ‘19, το τροπάρι άλλαξε. Τώρα «βαφτίζουν» τηλεδιοίκηση έναν τοπικό πίνακα χάραξης πορείας -προβληματικής λειτουργίας και αυτός- που βλέπει μόνο την είσοδο και έξοδο του σταθμού και τον οποίο μάλιστα ο εδώ και 3 εβδομάδες εξαφανισμένος αρμόδιος υφυπουργός ανέλαβε να δείξει στους δημοσιογράφους πως λειτουργεί».

«Ο υφυπουργός κ. Παπαδόπουλος διασύρθηκε σε απευθείας μετάδοση»

«Η κυβέρνηση λέει ψέματα και προσβάλλει την μνήμη των 57 ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει ότι ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης «διασύρθηκε σε απευθείας μετάδοση για την δήθεν τηλεδιοίκηση στην Λάρισα».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Γεραπετρίτης μας καλούσε να πάμε όλοι μαζί στη Λάρισα να δούμε την τηλεδιοίκηση που δήθεν υπάρχει. Στη συνέχεια, δήλωσε ότι δίπλα από τον χώρο που έκανε αυτοψία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα υπάρχει η τηλεδιοίκηση. Τελικά, το απόγευμα έστειλε τον υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο στη Λάρισα να επιβεβαιώσει την ύπαρξη τηλεδιοίκησης, αλλά ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε σε μια "δυσάρεστη" έκπληξη. Οι σταθμάρχες που ήταν δίπλα του τον διέψευσαν on camera διευκρινίζοντας ότι ο τοπικός πίνακας χειρισμού για την είσοδο και έξοδο του σταθμού και δεν είναι τηλεδιοίκηση, και πως αυτή όντως λειτουργούσε ως το 2019 και ρύθμιζε την κυκλοφορία τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ Ημαθίας».

Κλείνοντας ρωτάει: «Τι άλλο πρέπει να συμβεί, πόσες ακόμη αποδείξεις, έγγραφα και μαρτυρίες χρειάζονται για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλει την μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα; Ως εδώ!».

«Να απαντήσουν Μητσοτάκης – Πιερρακάκης πώς έδωσαν πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού»

Αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως με βάση «το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των New York Times για την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ, ΕΥΠ και Predator αποτελούν το ίδιο ενιαίο κέντρο υποκλοπών».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί: «Ελληνίδα πολίτης και Αμερικανίδα υπήκοος κα Σίφορντ τελούσε υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ και μέσω Predator, όπως είχε γίνει και με άλλους στόχους του ίδιου ενιαίου κέντρου υποκλοπών. Ωστόσο η σημερινή αποκάλυψη των NYT επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Ραγκούσης προ μηνών, όταν ο κ. Πιερρακάκης έκανε πως δεν καταλάβαινε. Συγκεκριμένα, ότι το κινητό της κας Σίφορντ επιμολύνθηκε με Predator με μήνυμα που αντέγραφε το αυτοματοποιημένο μήνυμα της επίσημης πλατφόρμας εμβολιασμού της ελληνικής κυβέρνησης και στο οποίο αναγράφονταν όλες οι λεπτομέρειες του ραντεβού που ήδη είχε κλείσει. Δηλαδή οι αποστολείς του Predator είχαν πλήρη γνώση των πραγματικών στοιχείων του ραντεβού της».

Κλείνοντας απευθύνεται στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα γιατί έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί Αμερικανίδα υπήκοο και ο κ. Πιερρακάκης στο ερώτημα πώς έδωσαν πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού του θύματος για να μολυνθεί εν συνεχεία το κινητό του με Predator».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: Τον Οκτώβριο θα λειτουργούν όλα τα συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης

Αλ. Τσίπρας: Γιατί 20 μέρες λένε ψέματα πως λειτουργούσε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας, που είναι γιαπί από το καλοκαίρι του 2019;

Καραμανλής: Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα εποπτείας μου συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία -Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε

gazzetta
gazzetta reader insider insider