Δημοσκόπηση Alco: Στο 3,6% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Πώς νοιώθουν οι πολίτες για τα Τέμπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Alco: Στο 3,6% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Πώς νοιώθουν οι πολίτες για τα Τέμπη
Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,4%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 24,8%. 

Στο 3,6% ανέρχεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «Alco» που παρουσιάστηκε στον Alpha.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,4%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 24,8%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,3%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜέΡΑ 25 3,4%, το κόμμα «Έλληνες» 3,4% και η Εθνική Δημιουργία 1,1%. Σε ερώτηση αν θα ψήφιζαν άλλο κόμμα οι πολίτες απάντησαν σχετικά κατά ποσοστό 6%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 13,8%.

dimoskopisi alco

Σε ερώτηση για το ποιο κόμμα πιστεύουν οι πολίτες ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το 44% απαντάει ΝΔ, 12% ΣΥΡΙΖΑ, το 38% ΔΞ/ΔΑ και το 6% άλλο.

Παράλληλα, όσον αφορά στα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το 33% απαντάει οργή, το 32% απογοήτευση, το 20% ανασφάλεια, το 9% προοπτική και ελπίδα, το 2% σιγουριά, το 1% άλλο και το 3% ΔΞ/ΔΑ.

dimoskopisi alco

alco-dimoskopisi

alco-dimoskopisi

Σε άλλο σημείο της δημοσκόπησης ερωτάται για το αν θα πρέπει να πάρει ο Κ. Μητσοτάκης ή ο Αλ. Τσίπρας δεύτερη ευκαιρία μετά τις εκλογές, με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει το 33%, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 26%, κανένας από τους δύο 36% και ΔΞ/ΔΑ 5%.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια από τις δύο κυβερνήσεις ήταν καλύτερη, το 35% απάντησε η Νέα Δημοκρατία, το 27% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 34% απάντησε ότι είναι κακές και οι δύο και 4% ΔΞ/ΔΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου για δηλώσεις Τσίπρα για Τέμπη: Ακόμα και η λέξη ντροπή είναι ανεπαρκέστατη

Αλ. Τσίπρας: Γιατί 20 μέρες λένε ψέματα πως λειτουργούσε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας, που είναι γιαπί από το καλοκαίρι του 2019;

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος η ποινική δίωξη Πάτση για τον Μητσοτάκη - Τον κάλυπτε τόσα χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider