Μητσοτάκης από Τέμπη: «Θα μάθουμε τα αίτια, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μην ξανασυμβεί»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης από Τέμπη: «Θα μάθουμε τα αίτια, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μην ξανασυμβεί»
Στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην κοιλάδα των Τεμπών έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις μέχρι στιγμής εξελίξεις από τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων.

Τελευταία ενημέρωση 16:05

Στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην κοιλάδα των Τεμπών έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις μέχρι στιγμής εξελίξεις από τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων.

Ο πρωθυπουργός, από το σημείο της τραγωδίας, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ' όλα με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Από εκεί και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: Θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε, στη συνέχεια, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό, ενώ συνομίλησε με συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής, Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Θα διερευνήσουμε τα αίτια του τραγικού συμβάντος με απόλυτη σοβαρότητα και απόλυτη διαφάνεια», δήλωσε από το τόπο της τραγωδιας στη Λάρισα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί».

«Σήμερα είναι μια πραγματικά θλιβερή ημέρα όλοι όσοι βρεθήκαμε εδώ εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας. Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται στα θύματα και τις οικογένειές τους» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής που έφθασε στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και αφού ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται μέσα στα συντρίμμια των βαγονιών για τον εντοπισμό ανθρώπων ζήτησε από όλους ψυχραιμία και να σεβαστούμε τις δύσκολες στιγμές. Επίσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα κοντά στον Ευαγγελισμό της Λάρισας.

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης της Hellenic Trains - στον οποίο και επιρρίπτονται οι κύριες ευθύνες - συνελήφθη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κλειδούχος κλήθηκε για εξηγήσεις και έδωσε ανωμοτί κατάθεση στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που διενεργεί την προανάκριση.

Μιλωντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, ανέφερε πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης».

Ο ίδιος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος τού ανέθεσε την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider