Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης
Συνελήφθη ο σταθμάρχης της Hellenic Trains, με τις κύριες ευθύνες να επιρρίπτονται σε αυτόν για το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Συνελήφθη ο σταθμάρχης της Hellenic Trains, καθώς οι κύριες ευθύνες επιρρίπτονται σε αυτόν για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κλειδούχος κλήθηκε για εξηγήσεις και έδωσε ανωμοτί κατάθεση στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που διενεργεί την προανάκριση και συγκεντρώνει την ογκώδη δικογραφία για το πρωτοφανές αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Αυτό που ερευνάται είναι εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα.

Μιλωντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, ανέφερε πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης».

Ο ίδιος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιατροδικαστής για δυστύχημα στα Τέμπη: Μαζική τραγωδία, επίπονη η διαδικασία αναγνώρισης των σορών

Τριήμερο εθνικό πένθος για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider