Τούρκος υπ. Εσωτερικών: Πίσω από ISIS και Αλ Κάιντα είναι οι ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τούρκος υπ. Εσωτερικών: Πίσω από ISIS και Αλ Κάιντα είναι οι ΗΠΑ
«Ποιον θα ξεγελάστε; Eσείς ποιο παιχνίδι παίζετε; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Ισλαμικού Κράτους; Ποιος ανακάλυψε, ποιος δημιούργησε την Αλ Κάιντα στον κόσμο; Η ίδια η Αμερική το έχει κάνει αυτό».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «βρίσκονται πίσω από τον ΙSIS και την Αλ Κάιντα» σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σουλεϊμάν.

«Οι πρεσβευτές κάνουν επιχείρηση τρομοκρατίας και ψυχολογικό πόλεμο». Είπε ακόμη πως «οι ΗΠΑ δεν μας δίνουν F-16 και F-35. Ποιον κοροϊδεύουν;» ανέφερε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Οι πρεσβευτές που είχαν υπογράψει ένα κείμενο, αυτοί οι πρεσβευτές που είχαν επιχειρήσει να κάνουν μια νομική επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας τώρα με εντολή του γνωστού πρεσβευτή, προσπαθούν να εκτελέσουν μια τρομοκρατική επιχείρηση με την πρόφαση του κενού ασφαλείας. Οι δήθεν φίλοι και οι σύμμαχοι μας που κάνουν παζάρια μαζί μας για τα F-16 και τα F-35 μας λένε 'εμείς θέλουμε αλλά τι θα γίνει στην Γερουσία δεν ξέρουμε'. Εσείς ποιον νομίζετε πως κοροϊδεύετε; Ποιον θα ξεγελάστε; Eσείς ποιο παιχνίδι παίζετε; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Ισλαμικού Κράτους; Ποιος ανακάλυψε, ποιος δημιούργησε την Αλ Κάιντα στον κόσμο; Η ίδια η Αμερική το έχει κάνει αυτό».

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο τον Σοϊλού, έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές. Την ίδια ώρα, στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση. Οι πρεσβευτές εννέα χωρών εκλήθησαν στο υπουργείο Εξωτερικών με την Άγκυρα να θέτει το ερώτημα «γιατί κλείσατε ταπροξεινεία σας, εμείς διασφαλίζουμε την ασφάλειά σας».

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των εννέα χωρών που έκλεισαν τα προξενεία τους και εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες, καθώς η τουρκική ηγεσία θεωρεί αδικαιολόγητες της συγκεκριμένες ενέργειες.

Μέχρι στιγμής, έξι χώρες έχουν κλείσει τα προξενεία τους στη γειτονική χώρα, ενώ άλλες τρεις έχουν εκδόσει ταξιδιωτική οδηγία. Αναλυτές σχολιάζουν πως τέτοιες αντιδράσεις εξυπηρετούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας πάνω από τις ΗΠΑ

Η CIA προειδοποιεί πως δεν πρέπει να «υποτιμώνται» οι «φιλοδοξίες» του Σι για Ταϊβάν

Το Ντουμπάι θέλει να γίνει η πόλη των 20 λεπτών με έναν κλιματιζόμενο πεζόδρομο 93 χλμ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider