Οικονόμου κατά Τσίπρα: Γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού, έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου κατά Τσίπρα: Γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού, έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας
«Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου τοπυ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο.

«Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης» αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

«Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας» συμπληρώνει.

«Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από σχεδόν όλες τις εργασίες της Βουλής μέχρι την προκήρυξη των εκλογών από την κυβέρνηση της ΝΔ, εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα που θα τον σαρώσει σε λίγους μήνες στις εκλογές» σημειώνει σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για ''ολοκληρωτισμό'' εκείνοι που επιχείρησαν με ολοκληρωτικό τρόπο να χειραγωγήσουν το σύνολο της δημόσιας ζωής του τόπου με τις υποκλοπές» και, επίσης, ότι «θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον προσανατολισμό της χώρας εκείνοι που την διέσυραν διεθνώς».

Ακόμη, αναφέρει ότι «θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον Κοινοβουλευτισμό εκείνοι που δίνουν άδεια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να κάνει συγκεντρώσεις ως ''πολιτικό κόμμα''».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «εντέλει, θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για ''τραμπισμό'' εκείνοι που έχουν ξεπατικώσει τις μεθόδους Τραμπ για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των προσωπικών δεδομένων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΥΠ: Νέοι υποδιοικητές ο πρέσβης Ι. Ραπτάκης και ο αντιστράτηγος Γ. Κέλλης

gazzetta
gazzetta reader insider insider