Και η Ισπανία βάζει υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και η Ισπανία βάζει υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα
Για τους επιβάτες από την Κίνα που φτάνουν αεροπορικώς στην Ισπανία θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε πως θα καταστήσει υποχρεωτικά τα τεστ κορονοϊού για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από την Κίνα, εν μέσω των ανησυχιών για αναζωπύρωση της πανδημίας.

Όπως είπε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας, Καρολίνα Ντίας, την Παρασκευή μιλώντας σε δημοσιογράφους, για τους επιβάτες από την Κίνα που φτάνουν αεροπορικώς στην Ισπανία θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά της νόσου.

Η απόφαση της Μαδρίτης έρχεται λίγες ώρες αφότου την Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης απορρίπτουν προς ώρας τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για ταξιδιώτες από την Κίνα που φτάνουν στην ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Όπως αναφέρει το ECDC, οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν υψηλά επίπεδα προστασίας κατά του κορονοϊού και τα υγειονομικά συστήματα της ηπείρου μπορούν να διαχειριστούν τα τωρινά επίπεδα λοιμώξεων κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας της ΕΕ για τον κορονοϊό στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider