Χατζηδάκης για ΕΦΚΑ: Αγνοούμε όσους κόλλησαν στο παρελθόν, υπηρετούμε τους ανυπεράσπιστους Έλληνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης για ΕΦΚΑ: Αγνοούμε όσους κόλλησαν στο παρελθόν, υπηρετούμε τους ανυπεράσπιστους Έλληνες
«Στόχος μας είναι ο ΕΦΚΑ να αλλάξει ταχύτητες και να αποκτήσει ένα πράγματι κοινωνικό πρόσωπο» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο facebook.

«Αλλάζουμε κι άλλο τον ΕΦΚΑ! Δεν μας αρκεί η πρόοδος με τις συντάξεις και με το 1555. Πάμε τώρα για πλήρη εφαρμογή των μέτρων που υιοθετήθηκαν επί της αρχής πριν από μερικούς μήνες, με την ψήφιση του νόμου για τον εκσυγχρονισμό του. Με μια ανώνυμη εταιρία που θα διαχειρίζεται, με σύγχρονο τρόπο και μάνατζερς από την αγορά, τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του, προς όφελος των ασφαλισμένων του. Με νέο κανονισμό προμηθειών, για να μη μένουν οι υπάλληλοι χωρίς φωτοτυπικά και τόνερ! Αλλά και με γενικούς διευθυντές και διευθυντές με ειδικά προσόντα και τριετή θητεία, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν θα προέρχονται μόνο από τον ΕΦΚΑ και τον δημόσιο τομέα συνολικά, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση σχετικά με την πολιτική των προσλήψεων και θα προχωρήσουν αμέσως οι προκηρύξεις για τους γενικούς διευθυντές. Στόχος μας είναι ο ΕΦΚΑ να αλλάξει ταχύτητες και να αποκτήσει ένα πράγματι κοινωνικό πρόσωπο» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο facebook.

Διαβάστε ακόμα - ΕΦΚΑ: Προκήρυξη 24 θέσεων γενικών διευθυντών - Συστήνεται Εταιρία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας

«Είμαι βέβαιος ότι οι γνωστοί «προοδευτικοί» θα μιλήσουν και πάλι για τα «golden boys του Χατζηδάκη». Έχω ξεκαθαρίσει ότι αν έχω να διαλέξω ανάμεσα σε αυτή την κριτική και στην κριτική ότι θα παραδώσω τον ΕΦΚΑ όπως τον παρέλαβα, προτιμώ να ακούω αυτά που θα μου λένε τις επόμενες μέρες! Διότι ο ΕΦΚΑ δεν θα αλλάξει εφαρμόζοντας αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος, όπως δεν άλλαξε με τις παλιές αποτυχημένες συνταγές και στις συντάξεις. Εφαρμόστηκαν νέες μέθοδοι, με κερδισμένους τελικά πάνω από όλα τους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Προσωπικά δε εκείνο που με νοιάζει πάνω από όλα είναι να προσληφθούν στις συγκεκριμένες θέσεις μόνο οι καλύτεροι, διότι με ενδιαφέρει να στηρίξω προφανώς τη μεταρρύθμισή μας. Δεν θέλω να την υπονομεύσω. Θα ακούσετε τις επόμενες ημέρες τα γνωστά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν δίνουμε 8.000 ευρώ σε καθέναν από τους γενικούς διευθυντές και διευθυντές. Η αλήθεια είναι ότι οι γενικοί διευθυντές μαζί με όλα τα επιδόματα απόδοσης, αν πιάσουν τους στόχους τους φυσικά, μπορούν να φτάσουν μέχρι 4.100 ευρώ. Και οι διευθυντές μπορούν να φτάσουν μέχρι 2.600 ευρώ, αν και εκείνοι φυσικά πιάσουν όλους τους στόχους τους προηγουμένως. Προσέξτε δε και κάτι ακόμα: Δεν είναι μόνο οι στόχοι απόδοσης που τίθενται αλλά και τριετή συμβόλαια που πρέπει να αποδεχθούν. Οι θέσεις δεν είναι μόνιμες. Παίρνουν ρίσκο όσοι τις αποδέχονται. Εισάγουμε μια νέα λογική στον ΕΦΚΑ, για να κινηθεί η μηχανή του πολύ πιο γρήγορα.

Άλλωστε όπως αποδείχθηκε και σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 51% συμφωνεί με τις αλλαγές και μόνο το 20% είναι απέναντι. Παράλληλα το 90% όσων συμφωνεί θέλει να επεκταθεί η δυνατότητα αυτή στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης. Και αυτό συμβαίνει για τον πολύ απλό λόγο ότι οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από τη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα κι ακόμα περισσότερο από τον ΕΦΚΑ. Κάνουμε λοιπόν μια μεταρρύθμιση κοινής λογικής. Και προχωρούμε ξέροντας ότι θα έχουμε απέναντί μας ορισμένους συνδικαλιστές, αλλά μαζί μας τους απλούς, ανυπεράσπιστους Έλληνες. Αυτούς υπηρετούμε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Πλαίσιο κανόνων διαφάνειας για πρόσβαση των επιχειρήσεων Τύπου στα λεφτά των φορολογουμένων

ΚΕΠΕ: Πτώση στον «δείκτη φόβου» για τον Νοέμβριο - Μειώνεται η αβεβαιότητα για την βραχυπρόθεσμη πορεία της οικονομίας