Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη δυτική Θράκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη δυτική Θράκη
Σε μία ακόμα προκλητική ανάρτηση για την Ελλάδα προχώρησε ο υποΥργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Σε μία ακόμα προκλητική ανάρτηση για την Ελλάδα προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Αναλυτικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατηγόρησε την Ελλάδα για την στάση της απέναντι στην μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης, κάνοντας λόγο για «παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων».

«Η Ελλάδα επιμένει να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των συμπατριωτών μας. Ποτέ δεν αφήσαμε μόνους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και ποτέ δεν θα τους αφήσουμε» ανέφερε στο Twitter o Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την «τουρκική» ταυτότητα της μειονότητας στη Δυτική Θράκη, προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν επιτρέπει τη χρήση της λέξης «τουρκικά» στα ονόματα σχολείων, ιδρυμάτων, συλλόγων και κοινοτικών οργανώσεων που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα «παραβιάζοντας, επίσης, την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι».

«Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έχει καταδικάσει την Ελλάδα τρεις φορές για αυτές τις παραβιάσεις αλλά η Αθήνα δεν έχει εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ εδώ και περίπου 15 χρόνια», κατέληξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Συστάσεις στις τράπεζες για να απέχουν από τις αγορές ξένου συναλλάγματος

Φινλανδία: H εξαγωγή όπλων στην Τουρκία θα εξετάζεται κατά περίπτωση

Ερντογάν: Ορόσημο για την αμυντική μας βιομηχανία το 2023