Γεωργιάδης: Το «καλάθι του Άη Βασίλη» δεν θα είναι τσουρούτικο - Θα έχει πολλά πράγματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Το «καλάθι του Άη Βασίλη» δεν θα είναι τσουρούτικο - Θα έχει πολλά πράγματα
«Οι αλυσίδες έχουν μπει μεταξύ τους σε έναν υγιή ανταγωνισμό», τόνισε χαρακτηριστικά για τα σούπερ μάρκετ.

Το «καλάθι του νοικοκυριού» λειτουργεί και όποιος το επιλέγει κερδίζει χρήματα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε και στο «καλάθι του Άη Βασίλη».

«Μου αρέσει που οι αλυσίδες έχουν μπει μεταξύ τους σε έναν υγιή ανταγωνισμό και δίνουν στον καταναλωτή σοβαρές εκπτώσεις. Το καλάθι πια λειτουργεί και αυτοί που το επιλέγουν κερδίζουν λεφτά. Είμαστε σε τέτοιες εποχές πληθωρισμού και δυσκολίας που το να κερδίζουν λεφτά οι συμπολίτες σου είναι μεγάλη υπόθεση» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «το εορταστικό καλάθι» έχει προσθέσει τέσσερα προϊόντα, όπως έγινε γνωστό από χτες άλλωστε:

  1. μοσχάρι
  2. γαλοπούλα
  3. βασιλόπιτα - τσουρέκι
  4. σοκολάτα

«Δεν βάλαμε κουραμπιέδες, μελομακάρονα. Ήταν δική μου απόφαση αυτή. Δεν ήθελα να δώσω ένα σήμα ότι πρέπει και αυτά τα παραδοσιακά γλυκά να τα παίρνουμε υποχρεωτικά από τα σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν πάρα πολλά ζαχαροπλαστεία, πάρα πολύ φούρνοι που φτιάχνουν τόσο ωραία γλυκά και θα τα προσφέρουμε μέσα στις εορτές» έσπευσε να εξηγήσει.

Με αυτή τη λογική έγινε και το «καλάθι του Άη Βασίλη», καθώς σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν χρειαζόταν να αγοράζονται τα παιχνίδια από το σούπερ μάρκετ.

«Ο ενθουσιασμός που τα καταστήματα παιχνιδιών έχουν δείξει για το καλάθι του Αϊ-Βασίλη είναι μεγάλος. Χθες μου έστειλαν τα πρώτα μέιλ με τα προτεινόμενα καλάθια. Όλος ο κλάδος των παιχνιδιών οριζόντια θα είναι στο καλάθι. Βλέπω όμως ότι το καλάθι θα έχει πολύ μεγάλη χαρά μέσα. Δεν θα είναι δηλαδή τσουρούτικο, θα έχει πολλά πράγματα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Υπέβαλαν στον SSM την πρόταση για στήριξη των ευάλωτων λόγω ανόδου επιτοκίων – Νέο ραντεβού με ΥΠΟΙΚ στις 14/12

Καλά νέα για τις τιμές ρεύματος & αερίου τον Νοέμβριο για τα νοικοκυριά - Έρχεται όμως κύμα ανατιμήσεων

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο επόμενο «κύμα» - Τέλος χρόνου για την απογραφή του ωραρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider