Κεραμέως: Έχουμε προκηρύξει τις θέσεις για τους διευθυντές όλων των σχολείων της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Έχουμε προκηρύξει τις θέσεις για τους διευθυντές όλων των σχολείων της χώρας
Επίσης, άμεσα θα υπάρξουν 400 νέες θέσεις και στα 24 Πανεπιστήμια της χώρας, ανέφερε.

Για το θάνατο του μαθητή Δημοτικού σε σχολείο των Σερρών, καθώς και για εκπαιδευτικά θέματα, όπως οι αλλαγές των διευθυντών των σχολείων, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Η κ. Κεραμέως αφού εξέφρασε την οδύνη της για «την απώλεια του παιδιού, που μας έχει συγκλονίσει όλους», όπως είπε, έθεσε δυο προτεραιότητες σχετικά με το θέμα. Πρώτον, τόνισε η κ. Κεραμέως, πρέπει «να ερευνηθεί κάθε πτυχή της τραγικής αυτής υπόθεσης» και να «αποδοθούν ευθύνες». Παράλληλα, ανέφερε, πως η δικαιοσύνη έχει ήδη προχωρήσει στην έρευνά της.

Δεύτερο σκέλος είναι η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, επισήμανε η κ. Κεραμέως. «Την ίδια την ημέρα του συμβάντος ήρθε ψυχολόγος του ΚΕΔΑΣΥ στο σχολείο, βγήκε εν συνεχεία πρόγραμμα στήριξης των μαθητών και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών», ανέφερε. «Σήμερα επιμορφώνονται οι εκπαιδευτικοί», εξήγησε η κ. Κεραμέως, «επιπλέον θα υπάρξει συνάντηση υποστήριξης και για τους γονείς, ενώ μόλις ανοίξει το σχολείο, το οποίο παραμένει κλειστό με απόφαση του Δήμου, προβλέπεται να υπάρξει ψυχολόγος».

«Έχουμε προκηρύξει τις θέσεις για όλους τους διευθυντές όλων των σχολείων της χώρας, για σχεδόν 14.000 σχολεία», τόνισε η κ. Κεραμέως. Πρόσθεσε πως θα προηγηθούν οι κρίσεις, θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στην τρέχουσα σχολική χρονιά. «Τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουν δοθεί 1.900 νέες θέσεις καθηγητών στα Πανεπιστήμια», περιέγραψε η κ. Κεραμέως.

«Πλέον έχουμε ένα θετικό ισοζύγιο περίπου 122 θέσεων», πρόσθεσε. Επίσης, άμεσα θα υπάρξουν 400 νέες θέσεις και στα 24 Πανεπιστήμια της χώρας, ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μιχαηλίδου: Ευθύνη όλων μας να δημιουργήσουμε μια κοινωνία συμπερίληψης

Ξεκινούν οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – Τα προγράμματα που έπονται

Καρκίνος πνεύμονα: Ο προσυμπτωματικός έλεγχος σώζει ζωές