Επένδυση στην Blueground από το κρατικό fund του Άμπου Ντάμπι - «Θα έρθουν κι άλλες επενδύσεις»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επένδυση στην Blueground από το κρατικό fund του Άμπου Ντάμπι - «Θα έρθουν κι άλλες επενδύσεις»
Σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα εξετάζει η ADQ, τονίζει ο Γ. Τσακίρης, με αφορμή την επένδυση στην Blueground.

(upd 16:11) Επένδυση στην ελληνική startup Blueground πραγματοποίησε το κρατικό ταμείο διαχείρισης πλούτου (ADQ) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας της ADQ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 4 δισ. ευρώ που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη τον περασμένο Μάρτιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Blueground είναι startup που εστιάζει στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων. Πέρυσι άντλησε κεφάλαια ύψους 140 εκατ. δολαρίων από επενδυτές με επικεφαλής την WestCap Group του Laurence Tosi. Η startup θα αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση για την επέκτασή της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Λος Άντζελες, του Σηάτλ και της Κωνσταντινούπολης, είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου.

Η πλατφόρμα DisruptAD της ADQ θα στηρίξει την Blueground για να πετύχει τον στόχο να επεκταθεί σε 50 χώρες έως το 2025.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ανέφερε ότι το κρατικό fund των ΗΑΕ εξετάζει σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

«Τον προηγούμενο Μάιο υπογράψαμε μέσω της HDBI - ΕΑΤΕ διμερή συμφωνία με την ADQ, για να επενδύσουν 4 δισ. ευρώ στη χώρα. Χθες η ADQ επένδυσε στην Blueground. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση της ΕΑΤΕ για τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας» ανέφερε σε tweet του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελληνικό: Ποια είναι τα έργα των βασικών υποδομών – Η Λ. Ποσειδώνος, το FlyOver, τα εσωτερικά δίκτυα, το Τραμ, η επεξεργασία λυμάτων

HELLENiQ Energy: Σχεδιάζει διυλιστήριο ανανεώσιμου diesel στη Θεσσαλονίκη

Επέκταση στρατηγικής συνεργασίας Grid Telecom - Lamda Hellix στην Κρήτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider