Νέα επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για «τουρκικό κόμβο αερίου»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για «τουρκικό κόμβο αερίου»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο Πούτιν συζήτησε το θέμα ενός τουρκικού "κόμβου αερίου" με τον Ερντογάν, δήλωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε την ιδέα της δημιουργίας ενός τουρκικού «κόμβου αερίου» με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν πρότεινε για πρώτη φορά τη δημιουργία μιας βάσης αερίου στην Τουρκία τον Οκτώβριο ως έναν τρόπο για να ανακατευθυνθούν οι προμήθειες από τους αγωγούς Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές και να εξαχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά, μια ιδέα που ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει.

Το Κρεμλίνο είπε πως οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τη συμφωνηθείσα παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, μια συμφωνία που η Τουρκία βοήθησε να επιτευχθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των εξαγωγών σιτηρών από αποκλεισμένα ουκρανικά λιμάνια.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισαν τη σημασία μιας περιεκτικής και πλήρους εφαρμογής αυτής της συμφωνίας "πακέτο"», δήλωσε το Κρεμλίνο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από παλάτια μέχρι βίλες: Τα αυθαίρετα - μαμούθ που έγιναν διεθνή σκάνδαλα

Δημόσιο Χρέος: Αντίστροφη μέτρηση για μια ακόμη πρόωρη αποπληρωμή – Οι επόμενες κινήσεις

Τι πουλάει η Nike στην Ελλάδα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider